Google, Android 15'in ilk versiyonunu kullanıma sundu! Google, Android 15'in ilk versiyonunu kullanıma sundu!

Türkiye Cumhuriyeti, yasalara uymayan sosyal medya platformları için kıskacı daraltıyor. Daha önce iki kez para cezası kesilen şirketler, yasalara uymamakta ısrarcı olursa sıradaki adım bant genişliğinin daraltılması olabilir.  Peki bant genişliği daraltılırsa sosyal medya sitelerine nasıl erişeceğiz? Sizler için en iyi VPN uygulamalarını derledik.

Kimi zaman internette bazı siteler erişime kısıtlanmış olabiliyor. Örneğin, HBO’ya ülkemizden erişilemiyor. Bu durumda, VPN kullanarak ilgili siteye erişmeye çalışıyoruz. 2020 yılının en iyi VPN’lerini sizler için derledik. Milyonlarca insanın uzaktan çalıştığı dönemde, VPN uygulama indirme oranı da katlanarak artıyor. Son 12 ay içinde dünya çapında 480 milyondan fazla VPN uygulaması indirildi, Yapılan bir araştırmaya göre, 2020 yılında VPN kullanma oranı yaklaşık %54 artış gösterdi. Pek çoğumuz, VPN’leri kullanırken ücret ödemek istemeyiz. Bu oran araştırma sonuçlarına yansımış durumda. VPN kullanıcılarının %84’ü ücretsiz yazılımları tercih ediyor. Bu yazılımlardaki en büyük risk ie verilerinizin üçüncü parti şirketlere aktarılması. Unutmayın, bir ürün ücretsiz ise ürün sizsiniz.

Surfshark

Reklam engelleyici özelliği de bünyesinde barındıran Surfshark, ülkemizde de hizmet veren bir VPN firması. Bir üyelik ile sınırsız sayıda cihazda kurulum yapabileceğiniz VPN uygulaması aylık 13 dolarlık ödeme talep ediyor. Avantajlı fiyatlarla almak isterseniz, 2 yıl için aylık 2,24 dolar ödeyerek tasarruf yapabilirsiniz.

Express VPN

Adı gibi ekspres VPN. Express VPN zaman kaybetmenize yol açmadan hızlıca bağlanmak için tasarlanmıştır. Nitekim, tasarım tarafında da buna oldukça dikkat eden Express VPN, sade bir arayüz tercih ederek tek tuşla bağlanmanıza olanak sağlıyor. Tıpkı Surfshark gibi Express VPN’de Bristih Virjin Adaları’nda sunucuları olan bir VPN şirketi.

NordVPN

Dünyanın en güvenilir VPN’i olarak bilinen NordVPN güvenlikten taviz vermeyen kullanıcılar için güçlü bir seçenek. Türkiye’den erişemediğimiz VPN sağlayıcı, 24 ay boyunca  3,71 dolar karşılığında üye olabiliyorduk.

IPVanish

 

Amerika merkezli .alışan VPN uygulaması IPVanish’in  en önemli özelliği uyarlanabilir arayüze sahip olması. IPVanish yalnızca sizin tarafınızdan görüntülenebilir çevrimiçi istatistiklerinizi de yine uu ortamdan yalnızca sizin kullanımınıza sunuyor.  
Editör: Megabayt Haber