Süper kamera saniyede 156.3 trilyon kareye kadar çekim yapmayı başardı Süper kamera saniyede 156.3 trilyon kareye kadar çekim yapmayı başardı
Alman Kanser Araştırma Merkezi'ndeki bilim insanları, bağışıklık sisteminin kanserle savaşmasına yardımcı olarak hastalıkların iyileşmesini destekleyen bir aşı geliştirdi. İlk insan denemelerinde, aşı %93 başarı oranına ulaştı. Kanser, insanların çare bulmaya çalıştığı hastalıkların önünde geliyor diyebiliriz. Dünya çapında kanser vakaları için farklı tedaviler olmasına ve bu tedavi artmasına rağmen, bu hastalığı tamamen ortadan kaldırabilecek bir aşı veya tedavi yok ancak bilim insanları bu hastalığı iyileştirmek için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar tedavisi için ümidi kalmamış olan kanser, dünyadaki en büyük sorunlardan biri ve şimdi aşılama araştırmaları ile gündeme geliyor. Aslında bunun, insanların şimdiye kadar karşılaştığı en korkunç hastalıklardan birinde ne kadar ilerleme kaydedildiğini gösterdiğini söyleyebiliriz. Alman Kanser Araştırma Merkezi'nden bilim adamları da kanser aşısı araştırmaları yapıyorlar ki bu çok cesaret verici bir haber.

İnsanlar üzerindeki ilk deneylerde başarı oranı %93

Almanya'nın en büyük araştırma merkezlerinden biri olan Alman Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, bağışıklık sisteminin kanser hücreleriyle savaşırken beyindeki kötü huylu tümörleri daha kolay tanımlamasına yardımcı olabilecek bir aşı geliştirdi. Aşı tarafından tetiklenen bağışıklık tepkisinin, tümörlerin ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattığı ve bağışıklık tepkisinin test yoluyla güvenli olduğu bulunmuştur. Kanser hastaları üzerinde yapılan ilk deneyde, bu yeni deneysel aşının% 93 başarı oranına sahip olduğu açıklandı. Aşılamadan sonra kanserli tümörlerin büyüme hızı yavaşladı. Bağışıklık sistemimizin kanseri iyileştirmeye de yardımcı olabileceğini gösteren aşı araştırmaları devam ediyor ve daha büyük bir popülasyon üzerinde deneyler yapılacak.
Editör: Megabayt Haber