Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne? Elon Musk'ın Twitter logosunu uğruna değiştirdiği köpeğin olayı ne?

Gelir İdaresi Başkanlığı, Bitcoin'in miras bırakılması konusunda karar aldı. Bu karara göre Bitcoin mirasçıları beyanname verip ve vergisini ödeyerek Bitcoin miras alabilecek.

  Kripto paralar hakkında kanunlar henüz tam olarak belirlenmiş değil. Her ülke  kripto paralar hakkında farklı yasa yürütmeleri sunmakta. Örneklemek gerekirse Rusya ve Çin gibi ülkeler, kripto paraları sanal olarak değerlendiriyor. Daha önce Maliye, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkez Bankası, kripto paraların nasıl sınıflandırılacağı üzerinde araştırmalar ve değerlendirmeler yapmıştı. Kripto paraların nasıl konumlandırılacağı tartışma konusu olarak devam ettiği için hangi yasalara göre değerlendirileceği de tam olarak kesinleştirilemiyor. Yasal olarak bir şeyin vergilendirilebilmeye açılabilmesi için, o şeyin türünün ne olduğu belirlenmesi gerekir. Ekonomi bültenlerinde sık sık duyduğumuz menkul kıymetler ve hatta döviz farklı farklı şekillerde vergilendirilmekte. Kripto paraların hangi kategoriye gireceği konusu şu anda tartışmaya açık gibi gözüküyor. SPK, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası arasında kripto paralar hakkında görüş ayrılığı bulunmakta. Öte yandan yakın zamanda Bitcoin ve türevleri olan kripto paralara vergi gelebileceği de söylenmişti.  

Bitcoin'e Veraset ve İntikal Vergisi

Konuyla ilgili olan soruşturmayı, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Muhasebe Profesörü Prof.Dr. Fatma Ulucan Özkul Twitter hesabından paylaştı. Doç. Dr. Özkul, Twitter paylaşımında "Veraset ve İntikal Vergisi ile kripto para mirasçıları beyanname verdiği tahakkuk eden vergiyi ödeyebilecekleri gibi, beyanname vermeme durumunda bitcoini saklayan Kurum tarafından% 5 tevkifat yapılması ve kalan tutarın mirasçılara ödenmesi uygun görüldü." ifadelerini belirtti.
Editör: Megabayt Haber