Depremzedeleri kurtarmak için eğitilen kahraman fareler! İlk görevlerini Türkiye'de yapacaklar Depremzedeleri kurtarmak için eğitilen kahraman fareler! İlk görevlerini Türkiye'de yapacaklar
Ticaret Bakanlığı, yeni yapacağı düzenleme ile internet üzerinden yapılan alışverişlerdeki "fiyat oyunları"nı engellemek istiyor. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik ile fırsatçıların önüne geçilmeye çalışılıyor. Özellikle ülkemizde pandeminin etkisiyle de büyük artış gösteren internetten alışveriş, hayatımızı oldukça kolaylaştıran bir hizmet. Ancak bunu fırsat bilen bazı satıcılar da alıcıları mağdur edebiliyor.

İndirimsiz fiyatı indirimli gibi gösteremeyecekler

İnternet satıcılarının en büyük oyunlarından biri olan; ilk etapta ürünün fiyatını ciddi oranda yükseltip daha sonra yüksek indirimli olarak satış yapma oyunu tarih olacak. T24'te yer alan habere göre, yönetmeliğin ‘İndirimli satış reklamları’ başlıklı 14’üncü maddesinde büyük bir değişiklik olması bekleniyor. Maddenin eski halinde indirim oranı hesaplanırken, ürünün bir önceki fiyatı esas alınıyordu. Bundan böyle indirim oranı belirlenirken, ürünün bir önceki fiyatı değil, son 30 gün önceki en düşük fiyatı esas alınacak. Yapılacak en dikkat çeken değişikliklerden biri de finansal hizmetlere ilişkin reklamlar oldu. Yönetmeliğin 25’inci maddesine eklenecek yeni bir fıkrayla krediyle yapılan satışlarda alıcıya kredinin türü, vadesi, faiz oranı, ürün maliyetinin aylık ve yıllık yüzde değeri ve geri ödeme koşulları gibi bilgiler de bulunacak. Bunun yanı sıra yönetmeliğin fiyat bilgisi içeren reklamlar başlıklı 13’üncü maddesine de yeni fıkra ekleniyor. Bununla birlikte satıcıların kişiye özel fiyatı ve güncel fiyatı aynı veya açılabilir ekranda alıcılara göstermesi zorunlu olacak.
Editör: Megabayt Haber