Depremzedeleri kurtarmak için eğitilen kahraman fareler! İlk görevlerini Türkiye'de yapacaklar Depremzedeleri kurtarmak için eğitilen kahraman fareler! İlk görevlerini Türkiye'de yapacaklar
Bitcoin ve Dogecoin ile ilgili attığı tweet'lerle borsaları alt üst eden SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, yine bir tweet'i ile piyasaları karıştırdı. Tesla'nın Bitcoin ile ödeme kabul etmesini durduran Musk, kripto paranın yüzde 15 civarında değer kaybetmesine neden olmuştu. Musk yine bir Bitcoin tweeti ile yatırımcıları üzdü.

"Bitcoin, bir avuç madencilik şirketi tarafından kontrol ediliyor"

Elon Musk, Twitter'da bir kullanıcının yazdıklarına cevap verdi. Dogecoin‘in, Bitcoin gibi mevcut kripto paralara göre hem düğüm sayısı hem de arz dağıtımı açısından daha merkezileştirilmiş olduğunu söyleyen kullanıcı, “Balinalar satış yaptığında insanlar para kaybedecek” dedi. Elon Musk buna cevap olarak şunları söyledi: “Bitcoin, bir avuç madencilik şirketi tarafından kontrol edilen, oldukça merkezileştirilmiş bir yapıdadır. Xinjiang’daki tek bir kömür madeni sular altında kaldı ve Bitcoin hash oranı yüzde 35 düştü. Bu size merkeziyetçi gelmiyor mu?" https://twitter.com/elonmusk/status/1393993975019749382 Elon Musk'ın bu tweet'inden sonra adeta serbest düşüşe geçen Bitcoin, 50 bin dolar seviyesinden 42.378 dolara kadar düştü. Olaya tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, #ReportElonMusk şeklinde bir etiket çalışmasıyla ünlü milyardere tepki yağdırdı. Sorumluluk reddi beyanı: Haberimizde yazılan yazılardan hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Alınan yatırım kararları kişilerin kendi özgür sorumluluğu ve iradesi altındadır. Megabayt haber sitesi ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.
Editör: Megabayt Haber