Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı! Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı!
Akıllı telefonlar hayatımıza girmeden önce bazen telefonlarımız şarj cihazlarını bile kaybettiğimiz olurdu. Şimdi ise adeta prizlere bağlı yaşar bir duruma geldik. Akıllı telefonlarımızın bataryaları bizlere yetmiyor, daha yüksek kapasiteli telefonlar bekliyoruz. Bununla birlikte akıllı telefonlarımızdaki uygulamalar da telefonumuzun bataryasını etkileyen en önemli faktörlerden. Bulut depolama hizmeti PCloud, mobil uygulamalar ile yaptığı araştırmada en çok pil tüketen ve depolama alanı isteyen uygulamalar açıkladı. En çok pil tüketen uygulamalar konusunda Türkler olarak biraz şanslıyız çünkü ikinci sırada yer alan uygulama Amerikan cep telefonu operatörü My Verizon'un uygulaması. Birinci sırada ise giyilebilir cihaz üreticisi Fitbit'in uygulaması var. Sonuç şaşırtıcı değil çünkü çalışmak için bir kameraya, konuma, mikrofona ve Wi-Fi'a ihtiyaçları var. Üçüncü ve dördüncü sıralarda ise Uber ve Skype yer alıyor.

İşte en çok pil kullanan 20 uygulama:

Arkaplanda çalışan uygulamalar en fazla pil tüketen uygulamalardan tahmin edebileceğiniz gibi. Dolayısıyla sosyal ağlar bu listede kendine yer buluyor. Beşinci sırada Facebook, sekizinci sırada Instagram, 11'de Snapchat, 12'de WhatsApp, 14'te YouTube ve 20'de LinkedIn. Arkadaşlık uygulamaları da listede mevcut: Tinder, Bumble ve Grindt. Bu uygulamalar da arka planda çalışıyorlar.

En çok depolama alanı kullanan uygulamalar

En çok yer kaplayan uygulamaların derecelendirmesinde Amerikan havayolu şirketi United Airlines'ın uygulaması başı çekiyor ve 437.8 MB gerektiriyor. Lyft ve Uber ikinci ve üçüncü sırada, sırasıyla 325.1 MB ve 299.6 MB'ye ihtiyaç duyuyorlar.
Editör: Megabayt Haber