Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı! Rusya'nın yeni 'McDonald's'ı küflü hamburgerler sattı!
2001 yılında internet üzerinden yemek sipariş verilmesi düşüncesiyle kurulan Yemeksepeti, milyonlarca kişiye hizmet veriyor. Türkiye’nin en başarılı internet girişimlerinden biri olan firma her gün binlerce kişiden sipariş alıyor ancak şirketin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre veri tabanı bilgilerinin bir kısmı internet korsanlarının eline geçti. Bu durum hakkında, kullanıcılar için bir mektup yayınlandı.

Yemeksepeti kullanıcı bilgilerini hackerlar ele geçirdi

Twitter’da yayınlanan mektubun bir bölümü durumu özetler nitelikte. Mektup, şu şekilde: “25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi. ” Mektubun devamındaki bilgilere göre hackerlar tarafından ele geçirilen kullanıcı bilgileri aşağıdaki gibi:
  • Ad-Soyad
  • Doğum Tarihi
  • Yemeksepeti’nde kayıtlı telefon numaraları
  • Yemeksepeti’nde kayıtlı e-posta adresleri
  • Yemeksepeti’nde kayıtlı ev ve iş adresi bilgileri
  • Kullanıcı şifrelerinin SHA-256 algoritmasıyla şifrelenmiş şekilde verisi
  SHA-256 algoritmasıyla şifrelenen kullanıcı şifrelerinin kırılması neredeyse imkansız görünüyor. Mektupta, kredi kartı ve diğer ödeme bilgilerinin ise güvende olduğu özellikle belirtiliyor. Kart bilgileri, Yemeksepeti’nin kendi veritabanında değil, MasterCard’ın uzak veritabanında mevcut olduğu için herhangi bir güvenlik sorunu bulunmuyor. Şirket yayınladığı mektupta, ihlalin sadece açıklanan verilerde olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Mektubun devamında ise açıklamalar şöyle “Bilgisayar korsanlarının eline geçen bilgilerde doğum tarihi ve ad-soyad bilgilerinin bulunması güvensiz şifrelerin tahmin edilmesini sağlayabilir. Eğer platformda kullandığınız şifre yeteri kadar güçlü değilse değiştirmenizi öneririz. Güvenliği maksimuma çıkarmak için için rastgele şifre oluşturucular kullanabilirsiniz.”
Editör: Megabayt Haber