Yapay zeka ilk kez ilaç geliştirdi! Onay bekliyor... Yapay zeka ilk kez ilaç geliştirdi! Onay bekliyor...
ALS hastalığı nedeniyle felç olan 62 yaşındaki Avustralyalı Philip O’Keefe, bir beyin implantı sayesinde sadece düşünerek tweet attı. Philip O’Keefe, sadece düşünerek attığı tweette “Bu tweeti sadece düşünerek oluşturdum.” dedi. Bilgisayar şirketi Synchron, 62 yaşındaki felçli adamın vücuduna beyin sinyallerini analiz eden ve komutları yerine getiren bir mikroçip implante ederek, hastanın düşüncelerini tweet olarak aktarmasını sağladı. Şirket 23 Aralık’ta yaptığı duyuruda, Philip O’Keefe’nin dünyada sosyal medyada doğrudan düşünce yoluyla başarılı bir şekilde mesaj gönderen ilk kişi olduğunu açıkladı.

“Bisiklete binmeyi öğrenmek gibi”

ALS hastalığı nedeniyle felçli olan Philip O’Keefe şöyle konuştu:
“Bu teknolojiyi ilk duyduğumda, bana ne kadar bağımsızlık kazandırabileceğini biliyordum. Sistem şaşırtıcı, bisiklete binmeyi öğrenmek gibi. Pratik yapmak gerekiyor, ancak bir kez yuvarlandığınızda doğal hale geliyor. Şimdi, sadece bilgisayarda nereye tıklamak istediğimi düşünüyorum. E-posta gönderebilir, banka işlemleri yapabilir, alışveriş yapabilir ve Twitter aracılığıyla dünyaya mesaj gönderebilirim”
O’Keefe çipi, motor nöron hastalığının neden olduğu felç sonrasında; Nisan 2020’de aldı. O zamandan beri ailesiyle ve iş arkadaşlarıyla yeniden bağlantı kurmak için teknolojiyi kullanıyor, e-posta ile iletişime devam ediyor ve danışmanlık gibi iş projelerinde aktif olarak yer alıyor. Synchron CEO’su Thomas Oxley. gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “Bu eğlenceli tweetler aslında implante edilebilir beyin bilgisayar arayüzleri alanı için önemli bir an. BCI’ların (beyin bilgisayar arayüzleri), felç nedeniyle işlevsel bağımsızlıklarının çoğu elinden alınmış Phil gibi insanlara verdiği bağlantıyı, umudu ve özgürlüğü vurguluyorlar.”
Editör: Megabayt Haber