Epic Games toplam değeri 180 TL olan üç oyunu ücretsiz veriyor Epic Games toplam değeri 180 TL olan üç oyunu ücretsiz veriyor
Teknolojinin hayatımızdaki yeri arttıkça, ekranlara bakarak geçirdiğimiz süreler artıyor. Bu nedenle de göz sağlığımızı kötü etkileyen dış etmenlere maruz kalıyoruz. Yeni yapılan bir araştırma bu durumun sanılandan daha ciddi bir durum haline geldiğini ortaya çıkardı. The Lancent Digital Health adlı dergide 5 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan araştırmaya göre, telefon, tablet vb. cihazların ekranına bakmak miyop riskini %30 artırıyor. Denklemin içerisinde bilgisayar da girdiğinde ise bu oran %80'e kadar çıkıyor. Daha önce ekrana bakmanın göz üstündeki etkilerini gözlemleyen 3000'den fazla araştırmayı inceleyen uzmanlar, sonuçlara bakarak 2050 yılına kadar yaklaşık 5 milyar insanın gözlük kullanmak zorunda kalacağını belirtiyor. Bu da Dünya nüfusunun yarısı anlamına geliyor. Çalışma; Anglia Ruskin Üniversitesi, Singapur Göz Araştırma Ensitüsü ve Avustralya Göz Araştırmaları Merkezi’nden göz sağlığı uzmanlarının katılımı ile gerçekleşti. Çalışmanın yazarlarından olan Prof. Rupert Bourne de araştırmaları ile ilgili şunları söyledi: “2050 yılına kadar küresel nüfusun yaklaşık yarısının miyop olacağını tahmin ediyoruz. Çalışmamız bu konuda yapılan en kapsamlı çalışma olarak kayıtlara geçmiş, ekran başında geçirilen süre ile miyop arasındaki bağlantıyı ortaya koymuştur.”

Pandemide daha da arttı

Bourne’ye göre ekran başında geçirilen süre COVID-19 sebebiyle önemli derecede artış gösterdi: “Pandemide evde kalan insanlarda, özellikle online eğitim gören çocuklarda ekran başında geçirilen süre arttı. İnsanların ekran sürelerini hafife aldığını biliyoruz, bu sebeple gelecekte bu konuda çok daha nesnel araştırmalar yapılmalı ve insanlar bilgilendirilmelidir." Miyop ya da diğer adıyla miyop, göze gelen ışınların retinanın üzerine değil önüne odaklanması sonucunda oluşan ve bunun sonucunda uzaktaki nesnelerin bulanık olarak, yakındakilerin ise net görülmesini sağlayan bir göz kusurudur. Tedavisi için gözlük, lens ve lazer ameliyat gereken miyop, Birleşik Krallık’ta her üç insandan birinde görülüyor.  
Editör: Megabayt Haber