Horlamayı algılayan ve başınızı otomatik olarak ayarlayan yastık Horlamayı algılayan ve başınızı otomatik olarak ayarlayan yastık

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini açıkladı. Peki 2021 YKS başvuruları ne zaman başlıyor? YKS başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan YKS, sınav başvuru takvimini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler sınav hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Öğrenciler YKS başvurularını 4 Şubat- 2 Mart 2021 tarihleri arasında yapabilecekler. 

2021 YKS başvurusu nasıl yapılır?

2021 YKS sınav başvuruları bu yıl e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya http://ais.osym.gov.tr üzerinden ‘’e-Devlet ile kayıt ol’’ seçeceğine tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekler.( e-Devlet şifresi olmayan adaylar başvuru için şifrelerini PTT şubelerinden alabilecekler.)  Başvuru sayfasına girdiğinizde karşınıza ne için başvuru yapacağınızı belirtebileceğiniz bir buton çıkacak. Bu butonda 4 Şubat’tan itibaren YKS seçeceği de olacak. Onun hemen altında ise T.C. kimlik numaranızı girebileceğiniz bir buton karşınıza çıkacak. Daha sonra ‘’Devam’’ deyin ve başvurunuzu tamamlayın.  ÖSYM AİD mobil uygulamasını Android’den indirmek için tıklayın.  ÖSYM AİD mobil uygulamasını iOS’tan indirmek için tıklayın. 

HES kodu zorunluluğuna dikkat!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün diğer sınavlarda olduğu gibi YKS başvurularında da HES kodu bilgisi istendiğini belirtti.  Üniversite sınavına başvuru yapacak olan adaylar, HES kodlarının geçerlilik süresinin sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olmalarına dikkat etmeliler. Adaylar, HES kodlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) ‘’Profilim’’ alanında bulunan ‘’HES kodu bilgilerim’’ sayfasına kaydetmeliler. HES kodlarını sisteme kaydetmeyen adaylar hata kodu ile karşılaşacaklar. 

YKS 2021 başvuru tarihleri ne zaman?

Üniversite adayları için başvuru tarihinin ilk günü 4 Şubat 2*21. Son günü ise 2 Mart 2021. Yani adaylar 4 Şubat- 2 Mart 2021 tarihleri arasında YKS başvurularını yapabilecekler. 

2021 YKS ne zaman?

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin 26 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT)’nin 27 Haziran’da yapılacağı açıklandı. 
Editör: Megabayt Haber