Tesla, araç satışında rekor kırdı! Tahminlerini %38 aştı... Tesla, araç satışında rekor kırdı! Tahminlerini %38 aştı...

Ülkemizde 2005-2010 arası dönemde fırtınalar estiren Sorento 2021’de iddialı bir geri dönüş yapıyor.2021 Kia Sorento’ya yakından bakalım.

Kia Sorento ülkemizde en çok sevilen SUV modellerinin başında geliyor. İnternetteki ilanlara bakarsanız Sorento’ya olan talebe bağlı olarak fiyatlarını da az çok görebilirsiniz. 2005 Model Sorentolar bugün bile 130 bin TL’den satılıyor. Sorentonun bu kadar çok sevilmesinin en önemli nedeni zamanına göre oldukça Premium seviyede bir donanımla karşımıza çıkmasıydı.  2021 yılında yenilenen Kia Sorento’nun özelliklerine göz atalım Dördüncü nesline adım atan Kia Sorento, önceki modellere göre daha keskin hatlara sahip. Bu bakımdan son yıllardaki keskin tasarım akımına, Sorento’nun da uyum sağladığını görüyoruz. Ön tarafta, standart LED farların tam ortasında kaslı görünüme sahip bir panjur bizi bekliyor. Aracın arka tarafına geçtiğimizde uzun bir I şeklindeki stop lambalarının altında egsoz çıkışları Audi’den ilham almışa benziyor. Bu sayede, Sorento’nun Audi Q7 havası kazandığını da belirtelim.  Kia Sorento, 2021 yılında gerçekten görnümüyle görür görmez tanıyacağınız, bakanların gözlerini alamadığı bir araç üretmeyi başarmış Aracın dış tasarımı bizden tam not almayı başardı. Aracın arka tarafa uzanış şekilne baktığımızda abileri 2005 Sorento ve 2007 Sorento ile olan ilişkisi koruyarak hafif bir nostalji havası da katıyor. Daha önce Sorento kullananların 2021 Sorento’ya bayılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Gelelim iç mekan dizaynına… Ön konsolda karışıklığa yer vermeyen Sorento’da her şey yerli yerinde. Sürüş konforunu olumsuz etkileyecek gereksiz hiçbir detay yok. Oldukça iyi konumlandırılmış ve 12.3 multimedya ekranı sayesinde yol güvenliği de riske atılmıyor. 12.3”inçlik hayalet göstergeler kullanılan Sorento, tam anlamıyla Premium model algısını doruklara çıkarıyor. Kapitone deri koltukların yanı sıra, içeride sert plastik diye bir şey yok. Elinizi attığınız her yer yumuşacık bu araçta trim sesi diye bir sorun olmayacağı garanti.

Gelelim can alıcı noktaya...

Kia Sorento’nun ülkemize gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor. Bunun en önemli nedeni Kia’nın bu modelde kullandığı 2.5 litre motor. Vergilendirme açısından oldukça yüksek bir noktaya gelen Sorento’nun fiyatının 700-800 bin TL seviyesinden aşağıda olmasını beklemiyoruz. Bu fiyat aralığı da Kia’nın bu modeli ülkemize sokmak istememesine neden oluyor. Tam otomatik sekiz vitesli şanzımana yer veren Kia, güçlü motoruna rağmen ses yalıtımını da etkileyici bir noktaya çekebilmiş durumda.

Kia Sorento fiyatı ne kadar?

Kia’nın 2021 model Sorento için ABD pazarında biçmiş olduğu fiyat 29 bin 390 dolardan başlıyor. Bu fiyatı ne yazık ki Türkiye için baz alamıyoruz. Değişken vergilendirme sistemi nedeniyle satışa sunulduğu esnada ne kadar olacağını kestirebilmek güç. Yine de bir tahmin yapacak olursak 2.5 litrelik motorlu modelin 700 bin TL’den aşağı bir fiyatta olmayacağını düşünüyoruz.
Editör: Megabayt Haber