Samsung telefonlarda yeni dönem! Çağrı sırasında eş zamanlı olarak çeviri yapacak... Samsung telefonlarda yeni dönem! Çağrı sırasında eş zamanlı olarak çeviri yapacak...

Günlük hayatta; sürekli olarak kullandığımız cep telefonları, daha doğrusu akıllı telefonlar artık hayatın her alanında yer alıyor. Geçmiş yıllarda sadece iletişim aracı olarak kullanılan cep telefonları, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, birçok farklı işlevde kullanılmaya başlandı. Yani deyim yerindeyse, bir cep telefonu, onu kullanan kişinin eli ayağı durumundadır. Aynı zamanda en büyük ve en önemli yardımcısıdır. Bunun en büyük nedeni cihazların özelliklerinin sürekli olarak değişmesi ve yeni özellikler eklenmesidir.

Örneğin; akıllı telefonların çıktığı ilk yıllarda sadece mesajlaşma ve konuşma özelliği mevcuttu. Günümüzde ise fotoğraf ve video çekme, SMS, MMS, internet bağlantısı gibi birçok özelliğin eklenmesi ile birlikte cihazlar da çok daha farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Çünkü günümüz şartları göz önüne alındığında orta segmentteki bir cep telefonuyla da birçok farklı işlem yapılabiliyor. Birkaç örnek vermek gerekirse; fotoğraf çekilebiliyor, video çekimi yapılabiliyor, internete bağlanılabiliyor, resimli mesaj gönderilebiliyor. Bunların dışında yapılan iş veya mesleklere göre, çeşitli uygulamalardan da faydalanılabiliyor. Öyle ki bu uygulamaların bazılarından para kazanmak yada ek gelir elde etmek bile mümkün olabiliyor. Üretici firmaların sık sık yeni modeller çıkarması ve bu modellere de her seferinde farklı özellikler eklemesi ise, birçok insanın takip etmekte zorlanması da işin başka bir boyutu. Cep telefonlarının bu kadar aktif olarak kullanılması, bazen istenmeyen durumlara da sebep olabiliyor maalesef. Örneğin; istemeden de olsa telefondaki resimler, videolar, uygulamalar veya rehberde kayıtlı olan numaralar silinebiliyor. Sıkça karşılaşılan diğer problemler de çalınma, arızalanma gibi problemlerdir. Tabii bu problemler bazen kullanıcı hatasından kaynaklı olabildiği gibi, bazen de insanın elinde olmadan ortaya çıkabiliyor. Bu problemlerin tümüne kendi açısından önlem almak mümkün. Fakat en etkili yöntem yedekleme yöntemi. Çünkü yedekleme işlemi; telefondaki bilgilerin, dosyaların, rehberdeki numaraların... Kısacası cihazdaki her şeyin koruma altına alınmasıdır aynı zamanda. Peki, yedekleme işlemi nasıl olur? Yedekleme için ne yapmak gerekir? Android rehber yedekleme nasıl yapılır? Android rehber yedekleme üç farklı yöntemle yapılabilir. Bu yöntemler Gmail yöntemiyle, telefon yöneticisiyle ve sim kart yedeklemesiyle.

Gmail Yöntemi İle Rehber Yedekleme

Her ne kadar; ilk bakışta biraz karmaşık gibi görünse de aslında en popüler ve en etkili yedekleme yöntemidir. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse; Android telefondaki rehberi Google Mail ile senkronize ederek yapmak mümkün. Ayrıntılı olarak anlatacak olursak da yapılışı şu şekilde:
  • İlk önce cihazınızın "Ayarlar" menüsüne girin ve orada "hesaplar ve eşitleme" sekmesine tıklayın.
  • Daha sonra otomatik eşitleme --> kişiler adımlarını takip edin.
  • Senkronizasyon işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınız üzerinden Gmail hesabınıza girin ve profilinizin altındaki senkronize olmuş rehber linkine tıklayın.
  • Linke tıkladıktan sonra; şu ana kadar yapılan işlemleri tekrarlayarak, telefon rehberinizi yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon Yöneticisi İle Rehber Yedekleme

Android rehber yedekleme yöntemlerinden bir diğeri de telefon yöneticisi ile rehber yedekleme işlemidir. Telefon yöneticisi ile rehber yedekleme işleminin yapılışı şu şekildedir:
  • İlk işlem olarak; yazılımı bilgisayarınıza indirin ve kurulumunu yapın.
  • Daha sonra bilgisayarınızı USB kablo ile telefonunuza bağlayın.
  • Bilgisayarınızı telefona bağladıktan sonra "kişiler" sekmesine tıklayın
  • Sonrasında "içe aktar" seçeneğini tıklayın
  • Son olarak vcard, excel ve xml aktarma formatı seçeneklerinden, kendinize en uygun olanı seçin. Bu işlemden sonra rehberinizdeki numaraların hepsini bilgisayara aktarmış oluyorsunuz. Aynı işlem için "içe aktar" yedeklenmiş olan numaraları akıllı telefonunuzdaki rehbere aktarma işlemini de yapabilirsiniz.

Sim kart yöntemi ile rehber yedekleme

Android rehber yedekleme işlemi için; üçüncü ve son yöntem de sim kart ile yedekleme yöntemidir. Sim kart ile yedekleme işleminin yapılışı şu şekildedir:
  • İlk önce; cihazınızdaki rehber bölümünü açın.
  • Daha sonra "ayarlar" seçeneğini seçin
  • Sonrasında "içe aktar/dışa aktar" seçeneğini tıklayın.
  • Son olarak aktarma yapacağınız hedefi veya bölümü rehber olarak belirledikten sonra aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer Android cihazınızdaki rehberi düzenli bir şekilde muhafaza etmek isterseniz, isim ve soy isim için ayrılmış olan alanları da doldurabilirsiniz.  
Editör: Megabayt Haber