Meksika'da bir belediye başkanı timsah ile evlendi! Meksika'da bir belediye başkanı timsah ile evlendi!
Yürürlüğe giren Sosyal Medya Kanunu ile birçok sosyal medya devi ülkemize temsilci atadı ve ofislerini de açtı. Sosyal Medya Kanunu’nun kullanıcı verilerini koruyabilmek amacıyla, iletişim noktasındaki problemleri azaltacağı düşünülüyor. Günümüzde hızlanan dijitalleşmeye yönelik ülkemizde de çalışmalar devam ediyor. Son gelişmelere göre TBMM Dijital Mecralar Komisyon Sözcüsü, sosyal medya mecralarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Şirket temsilcileri TBMM’ye gidecek

Hem Ankara Milletvekili hem de TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Sözcüsü olan Zeynep Yıldız, kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa, bir de açıklama yazdı. Yıldız açıklamasında;  İlerleyen süreçte sosyal ağ sağlayıcılarını Gazi Meclis’imizde dinleyeceğiz.” sözlerine yer verdi. Zeynep Yıldız, Türkiye’nin Dijitalleşme  fotoğrafını çekebilmek için bir çalışma yapılacağını da duyurdu. Yıldız’ın açıklamalarından anlaşılacağı üzere sosyal medya platformlarıyla daha çok iş birliği olacağının mesajı verildi. Sözcü Zeynep Yıldız’ın açıklamalarında hangi şirketlerin toplantıda yer alacağı belirtilmedi ancak temsilci atayan kurumlar arasında; Facebook, LinkendIn, Twitter, VKontakte (VK), YouTube (Google), TikTok, Spotify ve Netflix gibi birçok popüler platform yer alıyor. Yapılacak toplantının konusuyla ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı fakat kanunun getirdiği kurallara yönelik iş birliği yapılacağı düşünülüyor. Toplantıyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.

Sosyal Medya Kanunu nedir?

Kamuoyunda "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen ve yürürlüğe giren "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararı verilebilecek. Böylece, internette sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek. Kullanıcılar, daha güvenli bir ortamda internette gezinip, içeriklere erişebilecek. Aynı zamanda, kanuna "sosyal ağ sağlayıcı" unvanı da eklendi. Kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacı ile metin, görüntü, ses, konum gibi içerikler oluşturabilecekler. Temsilcilik bildirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına ise 10 milyon lira ceza kesilecek. Bunlara ek olarak, sosyal ağ sağlayıcıları Türkçe raporları BTK’ya bildirmekle yükümlü olacak. Siz, Sosyal Medya Kanunu ile ilgili ne düşüyorsunuz? İnterneti güvenli hale getirebilecek mi? Görüşlerinizi Megabayt ekibiyle paylaşmayı unutmayın.
Editör: Megabayt Haber