Helldivers 2 oyuncuları çileden çıktı! Sony'nin hatası pahalıya patladı Helldivers 2 oyuncuları çileden çıktı! Sony'nin hatası pahalıya patladı

Koronavirüs döneminde hepimiz evlerde karantinaya girdik. Pek çoğumuz bu dönemde oyun konsollarında daha çok vakit geçirmeye başladı. Görünen o ki bu ilgi, rakamlara da yansımış durumda.

Oyun dünyasında her gün yeni bir teknoloji kullanıldığını görüyoruz. Oyunlar öyle gerçekçi grafiklerle geliyor ki Detroit: Become Human serisinde olduğu gibi, her bir oyun sanki etkileşimli bir filmin görüntü kalitesinde. Koronavirüs döneminde herkes evlerinde daha fazla zaman geçirmeye başladı. Bu durum, oyun satışlarına da yansımış durumda. IDC verilerine göre, Koronavirüs’ün etkisinde geçen 2020 yılında oyun gelirlerinin %20 artarak 179,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.  Yılın bu zamanında art arda gelen promosyonların da etkisiyle oyun alışverişi gittikçe artıyor. Dolayısıyla, kesin bir rakam vermek şu noktada mümkün değil. Ancak, gerçek olan bir şey var ki, oyunlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olma yolunda ilerliyor. Evde kaldığımız dönemde yöneldiğimiz başlıca alanlar, Netflix ve Amazon Prime Video gibi çevrimiçi platformlar olduğu gibi oyunlara da ciddi bir rağbet vardı. ABD’de film endüstrisi 2019 yılında ilk kez 100 milyar doların üzerinde bir gelir elde ederken, oyunlar için konuşulan 179 milyar dolar seviyesi bunun neredeyse iki katı. İki katı diyoruz ama arada 20 milyar dolarcık olduğunu da unutmayalım. Eskiden oyun dünyasının gelirleri spor yayıncılığı ya da film endüstrisinin gelirleriyle mukayese edilirdi. Bugün gelinen noktada oyunlar, spor yayıncılığı ve film endüstrisinin elde ettiği gelirin toplamından bile daha fazla gelir elde ediyor. Bu artışa neden olan faktörlerin en önemlisi korsan yayıncılığın büyük oranda önlenmesine bağlanıyor. Son yıllarda güvenlik alanındaki adımlar sayesinde hem bilgisayar hem de oyun konsolları üzerinde, korsan bir oyun oynamak neredeyse imkânsız hale geldi. Bu sayede, oyun dünyasına olan gerçek ilgi de bir anlamda ortaya çıkmaya başladı. Bu artışın bir diğer nedeni kuşkusuz insanların evde kaldığı dönemde, oyun oynayarak eğlenmek istemesi. Koronavirüs pandemisi daha ne kadar sürecek? Ne yazık ki bu soruyu yanıtlayamıyoruz. Ancak, kesin olan bir şey var ki, pandemi döneminde çok fazla oyun oynadık, oynamaya da devam edeceğiz.  
Editör: Megabayt Haber