4 Eylül Pazar sabahı başlayan ve Windows kullanıcıları etkileyen Windows Defender veritabanındaki bir hata birçok kullanıcıyı korkuttu. Windows Defender tarafından tehdit olarak algılanan ve tehidin engellendiği söylense bile sürekli olarak gelmeye devam eden Behavior:Win32/Hive.ZY uyarısı pek çok insana ter döktürdü.

Win32 klasöründe yani Windows'un sistem dosyalarının olduğu klasörde bir tehdit olduğu bildirimini sürekli olarak gönderen Windows Defender, bunu son güncellemedeki bir hatadan dolayı yaptığı ortaya çıktı.

2022-09-05 13_48_30-Window

Yukarıda görseldeki hatayı alıyorsanız korkmanıza gerek yok çünkü bilgisayarınızda bir virüs ya da kötü amaçlı yazılım yok. Microsoft Destek forumuna göre, bu bir Windows Defender hatası. 

Bu sorunu yaşayan kullanıcılar arasındaki ortak görüş, Google Chrome, Microsoft Edge ve Visual Studio Code çalıştıran her şey dahil olmak üzere, "Elektron tabanlı veya Chromium tabanlı uygulamaların" kullanımı sırasında ortaya çıkıyor olması. Sorun, Defender'ın Tanım/Güncelleme Sürümü 1.373.1508.0'dan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu da, Microsoft'un bu dosyayı güncellemesi gerektiği anlamına geliyor.

Microsoft ve Chrome kullanıyorsanız dikkat! Bu sahte güncellemeyi yüklemiş olabilirsiniz... Microsoft ve Chrome kullanıyorsanız dikkat! Bu sahte güncellemeyi yüklemiş olabilirsiniz...

Microsoft forum danışmanı konuyla ilgili olarak, "Bu, yanlış bir pozitif tehdit gibi görünüyor. Şu anda yüzlerce kişi tarafından bildirilen hata, tüm Chromium tabanlı web tarayıcıları ve WhatsApp, Discord, Spotify gibi Electron tabanlı uygulamalarla ilgili gibi duruyor" dedi.

Behavior:Win32/Hive.ZY uyarıları devam ederse Windows ayarlarınızdan sistem güncellemelerini yapmayı ihmal etmeyin.