Amazon, Twitch yayıncılarının Prime aboneliklerinden kazandığı parayı azalttı! Amazon, Twitch yayıncılarının Prime aboneliklerinden kazandığı parayı azalttı!

Gmail, gelişen teknolojiyle milyonlarca bilgisayar kullanıcısı Gmail'den dijital yaşamları için başvurulabilecek bir havuz olarak yararlanıyor. Bu gelişen dünyada artık en büyük yazışma yöntemlerinden biri de mail yoluyla yapılmakta. Gmail ile resimlerinizi, videolarınızı, dosya ve belgelerinizi kolaylıkla saklayabilir ve diğer kullanıcılara gönderebilirsiniz. Bu arada Gmail, size 15 GB saklama alanı sunuyor. İlk defa Nisan 2004 yılında hayatımıza 71 dilde giriş yapan bu yazılım, 1 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir.

Gmail'in özellikleri

  • Kullanıcılar, Google One'dan aylık abonelik planlarını seçerek depolama kapasitelerini artırabilirler. Depolama, üç platform (Google Drive, Google + Fotoğraflar ve Gmail) arasında paylaşılır. Ücretli planlar, kişisel kullanım için 15 Terabayta (TB) kadar mevcuttur. Ek içeren e-postaları göndermek için izin verilen depolama alanı 25 Megabayttan (MB) fazla olmamalıdır.
  • Spam Filtresi, kullanıcının postaları Spam olarak işaretlemesine izin verir.
  • Arama kutusu İnternette Ara gibi mevcuttur. Google Takvim ve Google Sites'taki etkinlikleri aramak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Google Drive'da depolanan kişileri ve dosyaları da arayabilirsiniz.
  • Gmail, kullanıcıların klavye ile sınırlı dilleri yazmalarına yardımcı olan çeşitli dil stilleri, harf çevirileri ve 100'den fazla sanal klavyesi, el yazısı desteği ve harfleri ve yükselme işaretleriyle size birden çok konuda destek sağlayacaktır.

Gmail yedekleme

Hesabınız saldırı altında veya saldırıya uğradıysa, tüm verileri kalıcı olarak kaybetme olasılığınız çok yüksektir. Fakat bunu önlemek için Gmail verilerinizi çeşitli şekillerde yedekleyerek tüm felaketleri önleyebilirsiniz. Verilerinizi bilgisayarınıza indirmek için Google'ın "yerel yedekleme aracını" kullanarak başlayalım. Tüm iletilerinizi bir "zip dosyasına" sıkıştırarak indirmesi çok kolay olacaktır. Bu adımları birlikte inceleyelim.
  • Öncelikle Myaccount.google.com adresinden Gmail hesabınıza giriş yapın.
  • Girişinizi sağladıktan sonra "Kişisel bilgiler ve gizlilik" bölümünde, içeriğinizi kontrol edin butonuna tıklayın.
  • Ardından, içeriğinizi indirme veya aktarma bölümünde, verilerinizi indirmeyi bulun ve ardından Arşiv Oluştur'u tıklayın.
  • Bu , indirebileceğiniz verilere sahip düzinelerce Google aracının sunulduğu yeni bir sayfa açacaktır ve yalnızca Gmail verilerinizi istediğiniz için, sütunun en üstünde hiçbirini seçme seçeneğini tıklayın.
  • Sonrasında ise sayfayı aşağı kaydırın ve yalnızca posta seçeneğini seçin.
  • Son olarak, nasıl kaydetmek ve almak istediğinizi seçin, Google'dan arşivinizi nasıl indireceğinizle ilgili talimatlarla birlikte bir haftaya kadar bağlantı alacaksınız.
Bir çok kişi e-posta yazılımlarından kaçınır ancak Thunderbird, Mailbird ve Outlook gibi uygulamak aşırı güçlüdür. Gelen Gmail iletilerinizi yedeklemenin bir başka yolu ise tüm yeni iletileri Google dışı bir sitede oluşturduğunuz farklı bir e-posta hesabına iletebilirsiniz. Böylelikle şirket çapında bir çöküş yaşanırsa iletilerinizi kaybetmezsiniz. Bu yolun yalnızca gelen e-postaları yedekleyeceğinizi unutmamakta fayda var. Önceden alınan ve gönderdiğiniz e-postaları yedekleme açısından hiç bir şey yapmaz. Gmail yedeklemeleri için ücretsiz olan Gmvault gibi güçlü ve özelleştirilebilir araç sunan bir programı sizlere önerebiliriz. Biraz öğrenme zorluğu var fakat bu program o kadar güçlüdür ki tüm eski olan mail iletilerinizi, seçtiğiniz yeni bir Gmail hesabına geri yükleyebilir. Diğer önerilerim ise UpSafe, Mail Archiver X veya Backupify gibi abonelik hizmetlerini deneyimleyebilirsiniz. E-posta yedeklemelerini hayatınızın bir parçası haline getirin ve yaşamınızın büyük bir kısmını kaybetmeyin.
Editör: Megabayt Haber