Gözlerinizi ovuşturduğunuzda neler olup bittiğini hiç merak ettiyseniz, bir kişi paylaştığı MRI taramasında bu merakınızı gideriyor. 

Reddit'te paylaşılan bir video, birisi gözlerini ovuşturduğunda neler olduğunu ve adeta insanların bundan neden zevk aldığını gösterir nitelikte.

İşte gözlerinizi ovuşturduğunuzda yaşananlar:

Gönderi, "Göz ovuşturmanın bir MRI tarayıcısından nasıl göründüğünü" açıklıyor. Klip , MRI taramasına geçmeden önce bir kişinin gözlerini ovuşturmasıyla başlıyor ve ileri geri sallanan bir göz küresini gösteriyor. İkinci bir MRI, kişi gözlerini ovuştururken yuvalarında hareket ediyormuş gibi görünen iki göz küresini gösteriyor. 

Reddit'te paylaşıldıktan sonra birçok yorum alan bu video sonrası insanlar gördüklerine oldukça şaşırmış durumda. 

Video gelen yorumlardan bazıları şöyle:

  • "Temel olarak göz yuvalarınızın arkasına gözbebeklerinizle masaj yapmak, buna değer."
  • "Az önce ne gördüm?! -İnanamayarak gözlerini ovuşturuyor- "
  • "Bunu gördüğümde gözümü ovuşturuyordum."

Bazıları ise klipten çok etkilendiğini ve bir daha gözlerini ovuşturmayacaklarını söyledi:

  • "Bir daha asla gözlerimi ovuşturmam. Teşekkürler,"
  • "Gözlerimi ovmak ne kadar iyi hissettiriyorsa ettirsin, artık işim bitti. Bir daha yapmayacağım. Bu korkunç"
  • "İğrenç ve tuhaf. İĞRENÇ VE TUHAF!"

Gözlerinizi ovuşturmak zararlı mıdır?

Healthline'a göre, gözlerinizi ovuşturmaktan kaçınmalısınız çünkü çok sert veya çok sık ovuşturursanız gözlerinize zarar verebilirsiniz.

Alzheimer'ı yavaşlatan yeni bir ilaç bulundu! Alzheimer'ı yavaşlatan yeni bir ilaç bulundu!

Çok sert veya çok sık ovmak göz merceğinize veya korneanıza zarar verebilir. Bu, görme bozukluğuna veya tıbbi müdahale gerektiren bir enfeksiyona neden olabilir. Göz ağrısı, ışığa duyarlılık, görmede azalma, bulanık görme, kızarıklık veya iltihaplanma, baş ağrısı, mide bulantısı ve yorgunluk yaşarsanız hemen doktorunuzu aramalısınız.

Göz ovma ayrıca, korneanız yavaş yavaş bir koni şekline geldiğinde ortaya çıkan keratokonus adı verilen bir durumla da ilişkilendirilmiştir. Bu, bulanık görmeye yol açabilir ve ışığa karşı hassasiyetine ve ani görme bulanıklığına neden olabilir.

Editör: Burak Karahan