Apple, araba projesi yüzünden yüzlerce çalışanını kovdu! Apple, araba projesi yüzünden yüzlerce çalışanını kovdu!
Güney Kore merkezli Kia, 2022 Sportage SUV modelini gözler önüne serdi. Avrupa pazarına özel olacak 2022 Kia Sportage ilk kez Eylül ayında tanıtılacak.

2022 Kia Sportage dış tasarım

"Opposites United" isimli tasarım felsefesiyle tasarlanan 2022 Kia Sportage baştan aşağı yenilendi. Aracın ön bölümünde petek desenlere ve siyah renge sahip geniş bir panjur bulunuyor. Panjurla LED farları ayıran bumerang şekilli LED gündüz farları da oldukça dikkat çekiyor. Alt bölümde ise merkez hava girişi ve sis farları yer alıyor. Belirgin omuz çizgisi ve geniş çamurlukları yer alan 2022 Kia Sportage'in arkasındaki kelebek camın D sütununa doğru genişlemesi aracı daha uzun gösteriyor. Kia Sportage'in arka bölümünde de boydan boya uzanan LED stop grubu ve geniş bir bagaj spoylerinin yanı sıra parlak siyah ve mat gri renklerden oluşan bir tampon tasarımı göz kamaştırıyor. Öte yandan modelin yeni X-Line versiyonu da mevcut. Farklı bir ön tampon ile gelen versiyonda tavan çıtaları da standart versiyona göre daha yüksek. Ayrıca Sportage X-Line'ın iç mekanında da farklı dokunuşlar yer alıyor.

2022 Kia Sportage iç tasarım

Yeni nesil Sportage'in iç tasarımı büyük derecede değiştirildiği görülüyor. Yeni nesil Kia Sportage'de üç kollu direksiyonun hemen arkasında bitişik dijital gösterge ve bilgi-eğlence ekranlarından oluşan kavisli bir panel yer alırken, konsol boyunca uzanan tasarıma sahip, parlak siyah ve krom detaylarla bezeli havalandırma menfezleri de güzel bir bütünlük sağlıyor. Konsoldaki detayın kapı içlerinin üst bölümünde de sürdüğü görülüyor. Klima kontrollerinde fiziksel tuşlar yerine daha çok dokunmatik tuşlara yer veren Kia Sportage, orta konsolda shift-by-wire teknolojisiyle çalışan döner vites düğmesine yer vermiş. Ayrıca bu alanda akıllı telefon şarj ünitesi ve birçok fiziksel tuş mevcut. Ön gösterim şimdilik iç ve dış tasarımıyla sınırlı. Teknik detaylar ve motor seçenekleriyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak daha önce şarj edilebilir hibrit sistemle test edilen bir prototipin olduğu biliniyor. Yakın zamanda diğer detaylarında gelmesi bekleniyor.
Editör: Megabayt Haber