Mars'ta keşfedilen örümcek benzeri oluşumların ne olduğu ortaya çıktı! Mars'ta keşfedilen örümcek benzeri oluşumların ne olduğu ortaya çıktı!
The Explore the Great Pyramid (EGP) görevi kapsamında Keops Piramidi'ni (Büyük Piramit) incelemek için kozmik ışınlı müon tomografisi kullanılacak. Müon tomografisi, müonların Coulomb saçılımında bulunan bilgileri kullanarak hacimlerin üç boyutlu görüntülerini oluşturmak için kozmik ışın müonlarını kullanan bir teknik. Giza'nın Büyük Piramidi, Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri ve zamana karşı direnen ve hala ayakta kalabilen tek piramittir. Keops Piramidi, Giza'daki piramitlerin en büyüğüdür ve bilim adamları piramidin derinliklerini görmek ve iç yapısını haritalamak için kozmik ışınlı mionları kullanarak yapıyı inceleyecekler. Bu proje The Explore the Great Pyramid (Büyük Piramid'i keşfet) ismiyle anılıyor. Müonlar, elektronlara benzer ancak daha büyük kütleli temel parçacıklardır. Yapılara X ışınlarından bile daha derinden nüfuz edebilirler ve bu nedenle tomografide daha da yararlıdırlar. Kozmik ışınlar, güneşten ve galaksinin başka yerlerinden gelen, Dünya'ya ulaşan ve atmosferle çarpışan yüksek enerjili protonlar ve atom çekirdeklerinden oluşur. Bunu yaptıklarında, müonlar da dahil olmak üzere çeşitli ikincil parçacıklar üretirler. Daha önce ScanPyramids ekibi de müon tomografisi tekniğini kullanarak piramitleri incelemişti ancak EGP ekibinin kullandığı ekipmanların daha güçlü olacağı açıklandı. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:
"Büyük Piramit'te yakın zamanda kullanılan ekipmanın 100 katından daha fazla hassasiyete sahip bir teleskop sistemi ile gideceğiz, müonları neredeyse tüm açılardan görüntüleyecek ve böyle büyük bir yapıda ilk kez gerçek bir tomografik görüntü üretilecek."
Editör: Megabayt Haber