Depremzedeler özel iletişim vergisinden muaf tutulacak Depremzedeler özel iletişim vergisinden muaf tutulacak
Türkiye'nin global lisanslı ilk borsası olarak bilinen Thodex'in kullanıcılarını dolandırdığı iddia ediliyor. Bir süredir bakım yaptıklarını iddia ettikleri internet sitelerine ulaşım sağlanamıyor ve kullanıcıların çekim yapmasına izin verilmiyor. HaberTürk’ten Rahim Ak’ın haberine göre şirketin CEO’su Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar ile Tayland’a kaçtı. Madur vatandaşlar şirketin ofisine gittiğinde kimseyi bulamadılar.

İkinci Tosuncuk vakası!

Yeni bir ortaklık sebebiyle 4-5 iş günü boyunca kapalı kalacaklarını belirten Thodex, borsadaki tüm işlemleri durdurdu. Paralarını çekemeyen vatandaşlar avukat tutup konuyu takibe başladı. Konuya dair açıklama yapan avukat Oğuz Evren Kılıç, “Thodex’in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in dün akşam saat 18’de İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettik.” ifadesini kulandı. Yaklaşık 400 bin hesap bulunan borsa, aylık yüz milyar liralık işlem hacmine sahipti. Avukatın açıklamasına göre, bu paranın 2 milyar dolarlık kısmının nerede olduğu bilinmiyor. Tayland'a kaçan Faruk Fatih Özer, tüm sosyal medya hesaplarını kapattı. Eğer doğruysa bu cumhuriyet döneminin en büyük dolandırıcılık vakası olarak tarihe geçecek.

Akıllara Çiftlik Bank geliyor

Yine aynı şekilde Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın 1 milyar 139 milyon lira vurgun ile yurtdışına kaçmıştı. Her ne kadar bu rakam çok büyük olsa da Thodex olayının yanında küçük kalıyor.
Editör: Megabayt Haber