Teknolojimiz her geçen gün gelişmesine rağmen konu evren olunca hala karşımızda birçok gizem var. Araştırmacıların hala üzerinde çalıştıkları ve anlamaya çalıştıkları şeyler mevcut. Bu yazımızda bilim insanlarının hala çözmeye çalıştığı 7 gizemden bahsedeceğiz. Tüm sorularda, bilim adamları konuyla ilgili temel bir anlayışa sahipler ancak henüz sorunun tamamını tam olarak yanıtlayamadılar. Zaman geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe, bu soruların bazılarının cevaplanacağı ve yerini başkaları alacağı varsayılabilir.

1- Karanlık Madde (Dark Matter)

Bilim insanları, gezegenler, yıldızlar gibi gözlemlenebilir nesnelerin, evrenin toplam kütlesinin yalnızca %5'ini oluşturduğunu ve evrenin toplam kütlesinin %26,8'inin "Karanlık Madde" (Dark Matter) adı verilen görünmez bir maddeden oluştuğunu belirtiyor. Avrupa Uzay Ajansı, karanlık maddeyi şu şekilde tanımlıyor: "Görünmez olduğu düşünülse de, ne ışık yayıyor ne de soğuruyor olsa da, karanlık madde, yıldızlar veya galaksiler gibi Evrendeki diğer nesnelerin hareketleri ve görünümleri üzerindeki yerçekimi etkisiyle tespit edilebilen oluşumlardır"

2- Karanlık Enerji

Evrenin geri kalan %68'inin " karanlık enerji " olduğuna inanılıyor ve Amerikan Uzay Ajansı'na göre, evrenin genişlemesini nasıl etkilediğini ölçerken evrende bulunan karanlık enerji miktarı takip ediliyor. Amerikan Uzay Ajansı, " Evrenin genişlemesini nasıl etkilediğini bildiğimiz için ne kadar karanlık enerji olduğunu biliyoruz. Bunun dışında tam bir muamma. Ve oldukça önemli bir muamma. " diyor.

3- Kuantum Dolanıklığı

Dolanıklık, kuantum mekaniğine özgü bir olgudur. Kuantum fiziğine göre iki benzer parçacık birbiri ile eşzamanlılığa sahiptir. Bu parçacıklar ayrı yerlerde birbirlerinden çok uzak mesafelerde olsalar bile birinde olan bir durum diğerini de aynı şekilde etkiler. Araştırmacılar, parçacıkların ışık hızından daha hızlı sinyaller gönderdiğinden şüpheleniyor ki bu, mevcut fizik kuralları modelimiz ile imkansız.

4- Kara deliklerin içinde neler var?

Araştırmacılar, evrene dağılmış milyonlarca kara delik olduğuna inanıyor ve bir kara deliğin nasıl çalıştığına dair genel bir anlayışa ulaşılmış olsa da, araştırmacılar henüz bir kara deliğin merkezinde ne olduğunu anlamış değiller. Bilim adamları, kara deliğin merkezinde tekillik denen şeyin olduğunu düşünüyor. Tüm madde, zaman ve uzay sonsuz derecede küçük bir noktaya sıkıştırılmıştır.

Kuşlarda görülen bu tüy yapısı uçmak için büyük önem taşıyor! Kuşlarda görülen bu tüy yapısı uçmak için büyük önem taşıyor!

5- Büyük patlamaya ne sebep oldu?

Avrupa Uzay Ajansı şöyle açıklıyor: " Zaman, uzay ve madde hepsi Büyük Patlama ile başladı. Saniyenin çok küçük bir bölümünde, evren tek bir atomdan daha küçükten bir galaksiden daha büyük hale geldi. Ve fantastik bir hızla büyümeye devam etti. . Bugün de genişlemeye devam ediyor. ”

6- Space Roar (Uzay Kükremesi)

NASA yapımı bir alet olan, Absolute Radiometer for Cosmology, Astrophysics, and Diffuse Emission (ARCADE), uzak yıldızlardan gelen radyo dalgalarını tespit etti ve bu radyo dalgaları, araştırmacıların beklediğinden çok daha yüksekti.

7- Kozmik ışınlar

Kozmik ışınlar ilk olarak 1912'de keşfedildi ve uzaydan Dünya'ya çarpan yüksek enerjili parçacıklardan oluşuyor. Dünyanın manyetik alanı, kozmik ışınları insanlara ulaşmaktan korur, ancak doğası gereği uydular ve bilgisayarlar gibi elektronik cihazlarda sorunlara neden oldukları bilinmektedir. Kozmik ışınların kökeni henüz keşfedilmedi.

Editör: Megabayt Haber