Tesla, Cybertruck'ları geri topluyor! Gaz pedalı sürüş sırasında takılma yapıyor... Tesla, Cybertruck'ları geri topluyor! Gaz pedalı sürüş sırasında takılma yapıyor...
2021 yılına dair veriler ortaya çıkmaya devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, 2021 yılında en çok satan otomobil üreticisi oldu. Toyota 2020 yılında da bu unvanın sahibiydi. 2020 yılının ardından 2021 yılında da dünyada en çok satan otomobil markası Toyota oldu. Toyota, 2021 yılına dair verilerini paylaştı. Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı boyunca toplamda 9,56 milyon adet otomobil satıldı. Toyota, 2020 yılında 9,53 milyon otomobil satmıştı. 2021 yılı satışlarında düşüş yaşayan Volkswagen AG, Toyota'nın ardından en çok otomobil satan ikinci marka oldu.

Volkswagen'da düşüş var

Volkswagen'ın açıkladığı verilere göre 2021 yılında toplam 8,88 milyon adet otomobil satıldı. Volkawagen 2020 yılında 9,31 milyon otomobil satmıştı. Şirketin satışları %4,5 oranında düşüş gösterdi. Toyota tüm dünyada yaşanan tedarik ve çip sıkıntısından oldukça az etkilenerek 2021 yılını zirvede tamamlamayı başardı. Ancak Volkswagen ve diğer şirketler çip krizinden oldukça etkilenmiş durumda. Audi, Porsche ve birçok markayı bünyesinde bulunduran Volkswagen’in satışları, Batı Avrupa’da %2,7, Çin’deyse %14,1 oranında azaldı.

Toyota CEO’su: Tamamen elektrik araçlara geçersek milyonlarca kişi işsiz kalır

tomotiv sektörü hızla elektrik motorlara geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Birçok marka içten motorlu araç üretmeyi bırakacakları tarihlerin yer aldığı yol haritalarını şimdiden açıkladı. Fakat dünyanın en büyük otomotiv firmalarından Japon markası Toyota, elektrikli araçlara geçiş konusunda biraz çekimser. Toyota’nın CEO’su Akio Toyoda, elektrikli motorların karbon emisyonu konusunda güvenliği olduğunu kabul ediyor ancak bir hususa dikkat çekiyor. Toyoda’ya göre, tamamen elektikli motorlu araçların üretimine geçilmesi halinde, azalacak insan gücü ihtiyacı beraberinde milyonlarca kişiyi işsiz bırakacak.

“En az 5,5 milyon kişi işsiz kalabilir”

Toyoda’ya göre Japonya, 2030 yılına geldiğimizde 8 milyon civarı içten yanmalı motorlu (hibrit dahil) otomobil üretimi yapacak. Yapılan araştırmalara göre bunların yüzde 50 kadarı da ihraç edilecek. Bu istatistiklere atıfta bulunan Toyota CEO’su, Japonya ekonomisinin üretime dayalı olduğunu ve içten yanmalı motorlu otomobillerin üretiminin sıfıra düşmesinin, üretim zincirlerinde gereksiz çalışanları ortaya çıkaracağını söylüyor. Akio Toyoda’ya göre 8 milyon adet araç üretiminin iptal edilmesi, sektörde çalışan 5,5 milyon civarı çalışanın işinden olması anlamına geliyor. Akio Toyoda, Japonya’nın Avrupa’ya göre değil kendi koşulları çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söylüyor. Bu nedenle, Japon ekonomisinin ayakta tutulması ve karbon emisyoonunu sıfıra düşürme amacı arasındaki dengenin iyi tutturulmasını gerektiğini belirtti. Akio Toyoda, çözümün ise hibrit motorlu araçlarda sürdürülebilirliği artırmak olduğunu ifade ediyor.
Editör: Megabayt Haber