Elon Musk, Twitter'ın satın alımının resmne tamamlandığını açıkladı. Dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk, artık dünyanın en büyük soyal medya platformlarından birinin sahibi.

İş insanı, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile reklam verenlere de seslendi. İşte Elon Musk'ın Twitter üzerinden yayınladığı açıklama:

'Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı. Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır.'

“Değerli Twitter Reklamverenleri

Twitter'ı edinme konusundaki motivasyonumu paylaşmak için kişisel olarak ulaşmak istedim. Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı.

Twitter'ı almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var.

Bitmek bilmeyen tıklama arayışında, geleneksel medyanın çoğu, parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için, bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi, ancak bunu yaparken diyalog fırsatı kaybedildi.

Threads'in yeni özelliği: Kameranızı dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz... Threads'in yeni özelliği: Kameranızı dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz...

Bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.

Bununla birlikte Twitter, açıkçası her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmanın yanı sıra, platformumuz tüm yaşlardan herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı; tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunları oynamak için seçebileceğiniz bir yer gibi.

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından hiç haberdar olmadığınız, ancak sizin için doğru olan bir hizmet, ürün veya tıbbi tedavi gösterebilir. Bunun doğru olması için, Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek önemlidir. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dir, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.”

Twitter satın alma sürecinde Elon Musk neler yaşamıştı?

Elon Musk ilk önce Twitter'dan %9,2 hisse alarak en büyük hissedarı konumunda gelmiş. Ardından 14 Nisan'da ise  SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'in tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter'den 25 Nisan'da yapılan açıklamada da şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Daha sonra 13 Mayıs tarihinde Musk, Twitter'i yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuş, gerekçe olarak da "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" bildirmişti. Elon Musk, 8 Temmuz'da ise anlaşmayı feshettiğini açıklamıştı.

Tüm yaşananların ardından Twitter bu süreci mahkemeye taşımıştı. Mahkeme sonucunda ise Elon Musk Twitter'ı satın almaya ikna olmuştu. Yani bir nevi satın almak zoruında kalmıştı diyebiliriz.

Elon Musk Bey ne yapıyorsunuz? Twitter binasına elinde lavabo ile girdi Elon Musk Bey ne yapıyorsunuz? Twitter binasına elinde lavabo ile girdi

Editör: Burak Karahan