Bilim insanları, Güneş Sistemi'nden kaçmanın en kolay yolunu buldu! Bilim insanları, Güneş Sistemi'nden kaçmanın en kolay yolunu buldu!
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Peçe Bulutsusu'nu daha net ve canlı bir şekilde göstermek için altı yıl önce Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen görüntüyü daha net olarak tekrar düzenledi. Görüntüdeki bulutsunun boyutu 2 ışık yılıdır. Sonsuzluğuyla korkutan uzay, bu korkuyu ortadan kaldıran harika güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu bize bu güzellikleri defalarca gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Son olarak, teleskop görsel efektler olarak düşünülebilecek Peçe Bulutsusu'nu gösterdi. NASA tarafından dün paylaşılan bu görüntüde gösterilen rengarenk yapılandırılmış Peçe Bulutsusu, Dünya'dan 2.100 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. Bu renkli bulutsu, Güneş kütlesinin 20 katı olduğu tahmin edilen büyük bir yıldızın ölümünün sonucu oluşmuş. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi patlamadan 10 bin yıl sonra geriye kalanlardan oluşuyor.

İşte o görüntü:

Peçe Bulutsusu'nun bu görüntüsünü ilk kez görmüyoruz. NASA aynı fotoğrafı 6 yıl önce yayınladı. Gördüğümüz fotoğraf, 6 yıl önce yayınlanan bu fotoğrafın yeniden düzenlenmiş hali. Hubble Uzay Teleskobu'ndan elde edilen ham veriler yeniden işlendi ve bilim insanlarına her zamankinden daha ayrıntılı bir resim sağladı. Bu renkli fotoğrafta gördüğümüz mavi renk oksijeni, kırmızı renk ise iyonize hidrojeni ve iyonize azotu gösterir. Fotoğrafta gördüğümüz yapının kapladığı alan yaklaşık 2 ışık yılı genişliğindedir. Bulutsunun tam boyutu yaklaşık 110 ışık yılı. Yani gördüğümüz bu yer, bulutsunun sadece küçük bir kısmı.
Editör: Megabayt Haber