ABD'li Blaine Parker, devasa istiridyeyi keşfettiğinde şansına inanamadığını söyledi. İlk başta deniz tarağından birkaç porsiyonluk çorba çıkacağını düşündü, ama en sonunda bunu sadece pişirip yemenin çok ilginç olacağına karar verdi.

Parker yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tam onu yiyecektik ama bir süre düşündük ve muhtemelen oldukça özel olduğunu düşündük. Bu yüzden onu öldürmek istemedik.”

istiridye 200 yaşında (2)

AmeriCorps adlı bir gönüllü grubunun üyesi olan Parker, istiridyeyi aynı zamanda bir numune toplayıcısı olduğu yakınlardaki Panacea'daki Gulf Specimen Lab'a getirdi.

İncelemeler sonrasında laboratuvar, 15 santimetre uzunluğunda2 ve 1.100 gram ağırlığında olan istiridyenin 214 yaşından büyük olabileceğini belirledi. İstiridyeyi ABD'nin Başkanlık Günü'nde yakalayan Parker, deniz tarağının Abraham Lincoln ile aynı gün doğmasının şerefine ona "Aber-clam Lincoln" adını verdi.

istiridye 200 yaşında (1)

Laboratuvar, bu önemli karara nasıl vardıklarını şu şekilde açıkladı: "Yaş, kabuk üzerindeki katmanların sayısıyla hesaplanabilir ve her katman bir yılı temsil eder; bununla Blaine, Aber-istiridye Lincoln'ün kabuğunda 214 katman saydı, yani bu deniz tarağı 1809'da, Abraham Lincoln ile aynı yılda doğdu, dolayısıyla adı oldu!"

Su ürünleri, hem ekolojik hem de beslenme problemlerini çözebilir Su ürünleri, hem ekolojik hem de beslenme problemlerini çözebilir

Son olarak belirtmek gerekir ki Parker, deniz tarağının incelenmesi üzerine doğaya salınacağını belirtti.

Editör: Enes Sapmaz