Florida'da da yaşayan Richard Lustig, 1993'ten 2010'a kadar devlet destekli yedi piyango oyununda bir milyon doları aşan büyük ödüller kazandı. Ödülleri 10.000 ile 842.152 dolar arasında değişen adam, WESH 2 ile yaptığı bir röportajda, daha küçük ödüllerde hesaplanırsa, onlardan da yüzbinlerce dolar kazanmış olabileceğini açıkladı.

CBS ile yaptığı bir röportajda Lustig, özel yöntemini bulana kadar yaklaşık 25 yıl boyunca ufak vurgunlar ile piyango oynadığını iddia etti.

piyango

Windows 11 kullanıcıları dikkat! Başlat sayfasında reklam gösterilecek... Windows 11 kullanıcıları dikkat! Başlat sayfasında reklam gösterilecek...

Lustig, bu durumu şöyle açıkladı: "Rakamlarınızı nasıl seçtiğinizin bir önemi yok, bir kere numara setinizi seçtikten sonra, bunun iyi bir rakamlar seti olup olmadığını öğrenmek için araştırın ve onlara bağlı kalın.

"Numaralarınızı seçmenin sihirli bir yöntemi yok, her gün bu soruları soran e-postalar alıyorum. Sadece bir numara büyük ikramiyeyi kazandırmaz, bir dizi numara kazanır.

Bilgisayarın sayıları seçtiği hızlı seçim piyangoyu oynamayın. Hızlı seçim yapabileceğiniz en kötü şeydir, en kötü ihtimalle oynamak ister misiniz?."

Lustig, asıl önemli olanın kendinize 'iyi bir sayı seti' belirlemenizi söyleyerek devam etti: Neyin düzgün bir top seti oluşturduğunu bilmek istiyorsanız, Piyango Kazanma Şansını Nasıl Arttırılır adlı kitabını satın almanız gerekir. 

Piyangoyu 7 kez kazanan Lustig, aynı sayıları korumanın da önemli olduğunu söyledi. Şanslı Lustig, "Bu nedenle kendi sayı setinizi bir kez seçtiğinizde, size hiçbir şey kazandırmamış olsalar bile, onlara bağlı kalmaktan memnun olmayı öğreneceksiniz.

piyango (1)

2018 yılında 67 yaşında hayatını kaybeden Lustig, insanları sorumlu bir şekilde kumar oynamaları ve büyük kazanma fikrine fazla kapılmamaları konusunda da uyardı.

"Market paranızı kira paranızı kullanmayın, piyango ateşine düşmeyin. Bir şeyi unutmayın, bir kazanan olursa milyonlarca kaybeden olur, harcadığınız parayı nasıl geri ödeyeceğiniz konusunda endişeleniyorsanız onlardan biri olmayan ve durmanız gereken noktayı bilin.”

Editör: Enes Sapmaz