Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, son dönemde güncellemeleriyle kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan bilgilere göre Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp, kullanıcıların çevrimiçi bilgilerini istedikleri kişilere gösterebileceği, yani kısaca çevrimiçi durumunuzu gizleyebilme özelliğini test ediyor.

Yıllardır pek çok WhatsApp kullanıcısı çevrimiçi durumlarını gizlemek istediklerini söylüyordu. İnsanların WhatsApp'ı adeta 'gizli modda' kullanmak istemesinin birçok farklı sebebi var. Örneğin, bazı kullanıcılar WhatsApp'ı başkaları tarafından rahatsız edilmeden kullanmak ister ya da birileri tarafından izlendiğini (stalklandığını) hissedebilir. Birçok insanın bu konuda WhatsApp'tan bir şeyler yapmasını bekliyordu ve geri bildirimler işe yaramış gibi gözüküyor.

WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp'ta çevrimiçi olduklarını kimlerin görebileceğini seçmelerine olanak tanıyan güncellemeyi kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

WABetaInfo'da ortaya çıkan ve aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, "Son Görülme & Çevrimiçi" menüsünde  “Herkes” ve “Son Görülenle Aynı” olmak üzere iki yeni seçenek sayesinde, çevrimiçi olduğumuzda kimlerin görebileceğini son görülme ayarlarımızdan yapılandırmamız mümkün olacak.

WA_LAST_SEEN_ONLINE_5B6D_IOS

Facebook mezatları kapanıyor! Reels videolarıyla alışveriş dönemi Facebook mezatları kapanıyor! Reels videolarıyla alışveriş dönemi

Örneğin, “Son Görülme” için “Kişilerim”i ve “çevrimiçi” için “Son Görülmeyle Aynı”yı seçerseniz, bu kategoride olmayan insanlar çevrimiçi olduğunuzu göremeyecek. 

Geçen yıl, WhatsApp , üçüncü taraf uygulamaların son görülme ve çevrimiçi durumumuzu izlemesini önlemek için, hiç sohbet etmediğiniz kişilerin son görülenlerini otomatik olarak gizlemeye başladı. Ne yazık ki, daha önce sohbet ettiğimiz kişiler çevrimiçi olduğumuz zamanları hala görebiliyorlardı, ancak “çevrimiçi olduğumu kim görebilir” adlı yeni gizlilik ayarı sayesinde artık bunu yapamayacaklar.

Ekran görüntüsü WhatsApp'ın iOS beta uygulamasından alınmış. Ancak özellik hem Android hem de WhatsApp Masaüstü sürümü içinden sunulacak. Ne yazık ki, bu özellik geliştirme aşamasındadır, bu nedenle ne zaman herkese açıklanacağının ayrıntılarını bilmiyoruz. Gelecekteki bir güncellemede bu özelliğin piyasaya sürülmesi hakkında daha fazla bilgi bulduğumuzda sizi yeniden bilgilendireceğiz. 

Ayrıca WhatsApp profil fotoğrafınızı sadece istediğiniz kişilere gösterebileceğiniz özelliğin nasıl kullanıldığını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. 

Siz WhatsApp'ın bu güncellemesini nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında Megabayt ekibiyle paylaşabilirsiniz.