Discord, yatay bir düzen gibi değişiklikleri düşündüğü halde, Sunucular sekmesi öncekine oldukça benziyor, ancak, sadece doğrudan mesajlaşma seçeneği yok. Bunun yerine, var olan Arkadaşlar sekmesinin yerini alan bir Mesajlar sekmesi bulunuyor, tüm bire bir ve grup mesajlarını bir yerde görüntüleyerek birden fazla sayfa üzerinden tıklamadan geçme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bir konuşmayı favorilere ekleyerek en üstte kalmasını sağlayabilir ve tüm sohbetlerinizde bir mesajı, dosyayı, pin'i veya ekini bulmak için bir arama çubuğu kullanabilirsiniz. Konuşmalarda yeni olan bir özellik de bir mesaja yanıt vermek için ona sola kaydırma yeteneğidir, mesajı basılı tutma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Discord zaten resim mesajlarının biçimlendirmesini, bir birinden ayrı olarak göstermek yerine galeri tarzında değiştirdiğini fark etmiş olabilirsiniz.

discord

Bildirimler sekmesi artık sunucu etkinlikleri, arkadaşlık istekleri ve mesaj yanıtlarını içerecek, hepsine tıkladığınızda kaynağa anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca, bildirimlerin şimdi otomatik olarak temizlenmesi gerekiyor, bunları kaldırmanızı gerektirmiyor. Şimdi dört sekme içeren alt kısımda bulunan sonuncusu ise Siz sekmesidir. Arkadaşlar sekmesi buraya entegre edilmiş, durumunuzu veya profil resminizi değiştirme gibi özelliklere sahiptir. Bu aynı zamanda hesap ayarlarına erişim için bir sekmedir, ancak biraz daha kullanışlıdır. Siz sekmesine çift dokunarak doğrudan hesap ayarlarına gidebilir ve orada ihtiyacınız olan bilgiyi bulmak için bir arama çubuğu bulunuyor. Bu araçlardan biri de gözlerinizi biraz dinlendirecek saf siyah bir arka plan sunan yeni Midnight temasına erişebilirsiniz.

Snapchat'ten kafa karışıklığına neden olan yapay zeka filtrelerine yeni çözüm! Snapchat'ten kafa karışıklığına neden olan yapay zeka filtrelerine yeni çözüm!

Uygulamanın işlevselliği de artmış durumda; Discord, Android'de uygulamanın açılmasının %55, iOS'ta ise %43 daha az zaman alacağını iddia ediyor ve bunu yaparken dört kat daha az veri kullanıyor. Android kullanıcılarının çökme oranı da geçen yılın yarısına indirilmiş durumda. Ayrıca, sesli ve görüntülü aramalar daha intuitif etkileşimlere izin veren güncellenmiş bir arayüzle daha iyi çalışıyor.

Editör: Enes Sapmaz