İngiltere'deki en büyük koleksiyon kartı şirketlerinden biri olan Magic Madhouse'dan biri, 70.000 doların üzerinde Pokemon kartını çaldı ve görünüşe göre onları annesinin evinde sakladı. 

Hırsızlığı yapan depo işçisi geçen hafta mahkemeye çıktı ve suçlu bulundu. Kyriacos Christouwas (üstteki fotoğrafta görünen kişi) isimli adama 16 ay ertelenmiş hapsi cezası verildi ve 175 saat toplum hizmeti vermesine hükmedildi. 

Pokemon kartları, son birkaç yılda açık pazardaki fiyatların istikrarlı bir şekilde artmasıyla hırsızların yeni hedefi haline geldi.  Sonuç, dolandırıcılık, sahtecilik ve tabii ki hırsızlıkta ani bir artış oldu. Pokemon Şirketi bu artan talebe daha fazla kart basarak yanıt verdi, ancak hiçbir şey değerdeki artışı durdurabilecek gibi görünmüyor.

2022-08-14 09_25_08-Window

Depo çalışanı Christou, ilk başta küçük hırsızlıklarla başladı ve birkaç ay boyunca faaliyetlerini artırmadan önce bir seferde yalnızca birkaç kart çaldı. Magic Madhouse'un sahibi Michael Duke, Kotaku'ya “Kutulardan kartları çıkarıp cebine koyuyordu. O sırada binada kapalı devre izleme sistemimiz yoktu, bu yüzden eğer uygun vakti bulduysa, bir fırsat bularak hırsızlığı yapıyordu" dedi.

Kutular, paketler ve kartların tümü çalındı ​​ve binlerce dolarlık kayba neden oldu. Hırsız zamanla daha değerli bir şeyleri hedef aldı ve birçok promosyon malzemesini gözüne kestirdi.

Mağaza sahibi Duke olanları şöyle anlatıyor:

" Kartlarımızı yeniden kataloglama sürecindeydik ve Pokemon'un yarısındaydık. Başlangıçta, kataloglamayı bitirmediğimiz kartları hedefliyordu. Christou zamanla giderek daha küstahlaştı ve kataloglanmış kartları bile çaldı. Baskısı tükenmiş olan kartların kayıp olduğunu farkettik. Kutu başına neredeyse 4 tane de evrim kartları kayboluyordu."

Florida kıyılarını tamamen kaplayan yosun bloğu belirsiz nedenlerden kayboldu! Florida kıyılarını tamamen kaplayan yosun bloğu belirsiz nedenlerden kayboldu!

Duke sonunda çoğu ürünün kaybolduğu yerlere kameralar kurdu ve 12 saatten kısa bir süre sonra çalan kişiyi yakaladı.

2022-08-14 09_22_22-Window

Hırsız Christou, çalınan Pokemon kartlarını annesinin evine saklamıştı ve evde 500.000'e yakın kart bulundu. Duke, "Evin her yerinde kartlar vardı. Oturma odasında, mutfakta, her yerde...” dedi.

Depo çalışanı kayıpların bir kısmını telafi etti ve hala ellerinde bulunan çalıntı kartları iade etti. Duke, "Kayıplar için bir miktar tazminat aldım," diye açıkladı. 

Ayrıca hırsızın çaldığı kartları eBay üzerinden satışa çıkardığı ve satmaya çalıştığı da öğrenildi.

Editör: Burak Karahan