Uzay teknoloji girişimlerinde yükseliş devam ediyor ve maliyetleri azaltmaya yönelik çalışmalar gün geçtikçe daha fazla önem taşıyor. Bu konuda önemli çalışmalar yürüten Relavity Space, 3 boyutlu yazıcılar kullanarak ürettiği roketi Terran 1'i geçtiğimiz günlerde fırlatma testine tuttu. Ancak işlerin yolunda gitmemesi sonucunda başarısız olan fırlatma işlemi, 3 boyutlu baskı yazıcılarıyla ile üretilen roketlere bakış açısını biraz zor duruma sokmuş durumda.

relavity space (1)

Relativity Space, Cumartesi günü gerçekleştirilen test kapsamında Terran 1 isimli roketini, iki fırlatma denemesi de başarısızlıkla sonuçlandı. Son bir fırlatma girişimi daha gerçekleştiren şirket, Terran 1’in motorları ateşleyemediğini fark edince fırlatmayı iptal etti. Roketin zarar görmediği aktarılsa da, yakında daha fazla bilginin paylaşılacağını söylendi.

relavity space (2)

Üretim süreci sayesinde roketleri daha ucuz ve daha hızlı hale getirmesi beklenen şirketin, Terran 1 roketini sadece 60 günde geliştirdiğini ve tamamlanmasının yaklaşık 12 milyon dolara mal olduğunu belirtiyor.

Bilim insanları, her eşyayı güneş paneline çevirecek yeni bir malzeme geliştirdi Bilim insanları, her eşyayı güneş paneline çevirecek yeni bir malzeme geliştirdi

Şirket, yeni fırlatışın testinin ne zaman yapılacağı hakkında soruları henüz cevaplamadı.

Editör: Enes Sapmaz