Torunlarınız göremeyebilir: Muzların soyu bu hastalık yüzünden tükeniyor! Torunlarınız göremeyebilir: Muzların soyu bu hastalık yüzünden tükeniyor!

Her ne kadar son dönemde uzay ile ilgili çalışmalar ve keşifler daha popüler kültürün dikkatini çekiyor olsa da, hâlâ gizemini koruyan birçok noktaya sahip olan okyanusun derinlikleri de araştırılmaya devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında da yeni ve ilginç canlı türleri ortaya çıkıyor.

İsmini Jules Verne'in Denizler Altında 20.000 Fersah romanından alan Nautilus keşif aracı, Hawaii'nin batısındaki keşift çalışmalarını sürdürüyor. Nautilus ekibi bu araştırmalarda keşfettiği ve "heyecan verici bir keşif" olarak adlandırdığı yeni canlının videosunu kamuoyuyla paylaştı.

3000 metre derinlikte keşfedilen canlı solumbellula sea pen 

Nautilus ekibinin keşfettiği ve dokunmaçlarıyla suda yüzen ilginç canlı Solumbellula sea pen, 3000 metre derinlikte görüntülendi. Ekibin uzaktan kontrol ettiği deniz aracı, her ne kadar canlının tam boyutunu belirleyemese de, Solumbellula sea pen adlı canlının boyunun 2 metreyi geçtiği belirtiliyor. Canlı, Hawaii'nin batısında yer alan Johnston atolünde keşfedildi. 

2022-07-17 10_28_18-(1) Discovery of a Solumbellula Sea Pen - First Sighting in the Pacific! _ Nauti

Johnston atölünde yapılan çalışma 20 Haziran ve 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalışmanın amacı ise bölgedeki biyoçeşitliliği keşfetmek olarak açıklandı. Nautilus, kâr amacı gütmeyen Ocean Exploration Trust bünyesinde çalışıyor. Organizasyonun amacı ise denizlerin biyolojik çeşitliliğini tanımlayabilmek ve korunmasına yardımcı olmak.

Nautilus gemisi derinlerde pek çok ilginç canlıyı görüntülemeyi de başardı. Bunların arasında ilginç ve nadir bir denizanası da yer alıyor. Araştırma ekibi, Pasifik'te bulunan geniş Solumbellula yayılmasının, denizlerdeki biyolojik çeşitliliği bizlere hatırlatma açısından önemli olduğunu söyledi. Denizlerin derinlikleri keşfedildikçe pek çok farklı canlı türü daha keşfedilecektir.