Dr Mostafa Hassanalian ve yüksek lisans öğrencisi Amier Mirzaeinia'ya göre, bu yeni dronlar, göçmen kuşların nasıl enerji tasarrufu yaptıklarını incelemek için geliştirildi. Ancak araştırmanın ana odağı, bu dronların vahşi yaşamı incelemelerine nasıl yardımcı olabileceğine parmak basarken, New Science, ordulara ve casusluk programlarına yardımcı olmak için hattın genişletilebileceğini söyledi.

Dr Hassanalian, prototiplerin oldukça gürültülü olduğundan bu casusluk durumunun önünde oldukça uzun bir yol olduğunu söyledi. Hassanalian ve New Mexico Tech meslektaşları, mümkün olduğu kadar gerçekmiş gibi görünmesi için yapay kanat çırpan insansız hava aracı mekanizmaları takılmış bir tahnitçilik kuşu kullandılar.

Tahnitçilik kuşlari aynı bir sinek kuşu gibi uçabilir ve kanatlarını çırpmadan süzülebilir.

Araştırmacılar, böyle bir insansız hava aracı yaratmanın zorlukları olsa da, "araştırma amaçları için çok pratik ve doğayı rahatsız etmeden kullanılabileceğini" söyledi.

Paylaşılan raporda, Dr Hassanalian, kuşların düzende uçarak ve düzenli olarak pozisyon değiştirerek enerjilerinin yüzde 40'ından fazlasını koruyabildiklerini ve iki günde 2.000 km yol kat edebildiklerini kaydetti. Araştırmacılar, göçmen kuşları gözlemleyerek, yöntemlerinin uçaklara nasıl uygulayacaklarını da öğrenmeye çalışacaklar.

kuş-2

Bir açıklamada, "Makine öğrenimini bu mekanizmaya uygulamak istiyoruz" dedi.

"Kuşların ne zaman döneceklerini nasıl bildiklerini bilmek istiyoruz. Kontrol algoritmamızla insansız hava araçlarını programlarsak kuşlarla aynı faydayı elde edebiliriz. Ve bu algoritmaları farklı drone türleri için kullanabiliriz” diye ekledi.

Ayrıca uçak uçuşlarınu birleştirip benzer bir V oluşumu yapabilirsek, yüzde 40 daha az yakıt tükettiği için sürdürülebilir bir çözüm sunacağını da sözlerine ekledi. Çalışma, uçuş deneyimini daha sorunsuz hale getirmek için bu değişikliklerin uçaklara uygulanabileceğini ekledi.

Kum dağlarının oluşumlarında büyük bir rol oynuyor! O keşif büyük yankı uyandırdı... Kum dağlarının oluşumlarında büyük bir rol oynuyor! O keşif büyük yankı uyandırdı...

Editör: Enes Sapmaz