Nature Astronomy'de yayınlanan bulgulara göre, bilim insanları bir radyo teleskop kullanırken radyo sinyalleri yakaladılar. Bu radyo dalgaların, ötegezegenin manyetik alanı ile yörüngesinde dolandığı YZ Ceti adlı küçük kırmızı cüce yıldız arasındaki etkileşimler tarafından üretildiğine inanıyorlar. Ayrıca bu projenin gökbilimcileri, bunun diğer yabancı gezegenleri bulmalarına da yardımcı olabileceğini söylüyor.

radyo sinyali (1)-1

Dr. Sebastian Pineda ve Yardımcı Doçent Jackie Villadsen, uzak yıldızlar ve yörüngedeki gezegenler arasındaki etkileşimleri anlamak için ABD Ulusal Bilim Vakfı Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi tarafından işletilen bir radyo teleskopu olan Karl G. Jansky Very Large Array'i kullandılar.

Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi Ulusal Bilim Vakfı program direktörü Joe Pesce, bu sonuçların dünya dışı yaşamın varlığını kanıtlayabileceğini söyledi. Joe Pesce, "Diğer güneş sistemlerinde potansiyel olarak yaşanabilir veya yaşam taşıyan dünyalar aramak, kısmen, kayalık, dünya benzeri dış gezegenlerin gerçekten manyetik alanlara sahip olup olmadığını belirleyebilmemize bağlıdır." dedi.

radyo sinyali (1)

Bilim insanları, Güneş Sistemi'nden kaçmanın en kolay yolunu buldu! Bilim insanları, Güneş Sistemi'nden kaçmanın en kolay yolunu buldu!

"Bu araştırma, yalnızca bu özel kayalık ötegezegenin muhtemelen bir manyetik alana sahip olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda daha fazlasını bulmak için umut verici bir yöntem sağlıyor."

Colorado Üniversitesi'nden Dr Pineda, ekibin gözlemlediği radyo sinyallerinin mavi gezegenimizin yaydığı sinyallere benzer olduğunu söyledi.

Editör: Enes Sapmaz