Ücretsiz kullanıcılar, haftada iki mesajı metne dönüştürebilecekler. Bir sesli mesajın üzerine tıklayarak →A simgesine basmanız yeterli, böylece bir notun metin versiyonunu alacaksınız. Telegram, bu özelliği kademeli olarak sunuyor, bu nedenle hemen erişim sağlayamayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, Telegram kanal keşfini geliştirmeye çalışıyor. Bir kanala katıldığınızda, benzer genel kanalların bir seçimini göreceksiniz. Telegram, bu önerileri abone tabanındaki benzerliklere dayandırıyor. Bu önerilere bir kanalın profilinden her zaman erişebileceksiniz.

telegram-2

Threads'in yeni özelliği sayesinde geçmiş gönderilerinizi kontrol altına alabileceksiniz! Threads'in yeni özelliği sayesinde geçmiş gönderilerinizi kontrol altına alabileceksiniz!

Bir mobil uygulamadaki rüzgarlı bir plajın üzerine yerleştirilmiş, aşağı bakıp bir kamera lensine el sallayan bir arkadaş grubunu gösteren dairesel bir simge. Metin şöyle diyor: "Telegram Artık bir hikayeye video yorum veya tepki ekleyebilirsiniz. Bu video mesajını boyutlandırabilir ve ekranın etrafında taşıyabilirsiniz. TikTok'un oyun kitabından bir sayfa alan bir özellik olan video mesajını, hikaye düzenleyicisinde kamera simgesine basılı tutarak bir selfie klibi çekerek ekleyebilirsiniz. Ekranın altındaki video izleme üzerine bir parmağınızı tutarak sesi ayarlayabilirsiniz.

Başka birinin hikayesini yeniden paylaşmak da artık çok kolay. Bir hikayede paylaşım düğmesine dokunun, ardından yeniden paylaşma seçeneğine sahip olacaksınız. Yalnızca görünürlüğü genel olarak ayarlanmış hikayeler yeniden paylaşılabilir. Yeniden paylaşılan hikayelere video yorum ekleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, Premium kullanıcılar profillerini benzersiz renk kombinasyonlarıyla özelleştirebilir, herkes her bir sohbet için özel duvar kağıtları uygulayabilir (Premium kullanıcıları katılımcılar için aynı duvar kağıdını ayarlayabilir) ve kanal yöneticileri tepki olarak görünen emojileri özelleştirebilir. Ayrıca, herhangi bir Telegram uygulaması artık mesajlardaki bir kodlama dilini algılayabilir ve doğru biçimlendirme ile sözdizimini vurgulayabilir.

Editör: Enes Sapmaz