Araştırmacılar, akıllı bandajın özellikle yara iyileşme sürecini durduran, hatta engelleyen ve daha ciddi durumlara yol açabilen diyabet hastaları için büyük bir buluş olduğunu söyledi.

Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 25 milyar dolarlık bir mali yaratan diyabet hastaları, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ABD'deki 37,3 milyon kişiyi etkiliyor.

Akıllı bandajlar Heritage Tıbbi Araştırma Enstitüsü araştırmacısı Wei Gao'nun laboratuvarında geliştirildi. Bu akıllı bandajlar, gömülü elektronik ve ilaç içeren esnek ve esnek bir polimerden üretilmiştir, ayrıca elektronik aksamdaki sensörler, ürik asit veya laktat gibi molekülleri ve yaradaki iltihaplanma veya bakteriyel enfeksiyona işaret edebilecek pH seviyesi veya sıcaklık gibi koşulları izleyebiliir. Hatta bu cihaz, hasta veya tıp uzmanı tarafından incelenmek üzere yaradan gelen verileri kablosuz olarak yakındaki bir bilgisayara veya akıllı telefona iletebilir ve ayrıca bandajda depolanan bir antibiyotik veya diğer ilaçları doğrudan yaraya iletebilir.

bandaj-1

Araştırmacılar, Güney Kaliforniya Üniversitesi Keck Tıp Okulu ile işbirliği içinde gelecekteki araştırmaların bandaj teknolojisini geliştirmeye ve bunu insan hastalar üzerinde test etmeye odaklanacağını söyledi.

Yapay zekalı bilim insanı: Kendi kendine bilimsel keşif yapabildiği iddia ediliyor! Yapay zekalı bilim insanı: Kendi kendine bilimsel keşif yapabildiği iddia ediliyor!

Buluşun arkasındaki ekip, "Bu konseptin kanıtını küçük hayvan modellerinde gösterdik, ancak ileride, yara parametreleri ve mikro ortam bölgeden bölgeye değişebileceğinden, cihazın stabilitesini artırmak ve daha büyük kronik yaralarda da test etmek istiyoruz." dedi.

Editör: Enes Sapmaz