YouTube, içeriğinde bulunan binlerce video ile her kullanıcıya hitap eden bir sosyal medya hizmetidir. Gelişmiş algoritması sayesinde, kullanıcıların izledikleri ve beğendikleri videolara göre yeni video önerileri yapabilir. Bu sayede kullanıcılar YouTube uygulamasında uzun vakitler harcalar. YouTube algoritması geçekten çok iyi çalışır ve kullanıcılarına her zaman ilgi duyacakları videoları önerir.

Bazı kullanıcılar YouTube’un kendilerine önerdikleri videoları beğenmeyebilir. Aslında ilgi duydukları ve daha önceden beğendikleri videolara uygun önerilerdir. Ancak insan psikolojisi bir günde değişebilir ve dün beğendiği videoları bugün beğenmeyebilir. Bu neden ile kullanıcılar YouTube ana sayfalarındaki önerilen videoların sıfırlanmasını ister. Bu işlemi yapmak için YouTube kanalınızı silmeniz gerekmektedir. YouTube kanalınızı silerseniz, içinde bulunan bütün bilgiler de kanal ile birlikte silinecektir ve tertemiz bir başlangıç yapacaksınız. Ancak şimdiden hatırlatalım kanal silme işlemi yapılırsa, kanalda bulunan videolarda silinir. Kanal silinse bile YouTube hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

YouTube kanalı nasıl silinir?

  • YouTube Studia’da oturum açın. Bu link ile direkt olarak YouTube Studia hizmetini ziyaret edebilirsiniz.
  • Ana sayfanın solunda bulunan “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

2022-07-24 14_53_33-Window

  • Açılan pencerede “Kanal” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-07-24 14_53_49-Window

iPhone görüntülü görüşme nasıl kaydedilir? iPhone görüntülü görüşme nasıl kaydedilir?
  • Kanal bölümünde bulunan “Gelişmiş ayarlar” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-07-24 14_54_11-Window

  • Sayfanın en altına gelin ve “YouTube içeriğini kaldır” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-07-24 14_54_21-Window

  • “İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-07-24 14_55_11-Window

  • Kutuları işaretleyin ve “İçeriğimi sil” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-07-24 14_55_24-Window

  • E-posta adresinizi yazarak onaylayın.​​​​​​​

​​​​​​​2022-07-24 14_55_44-Window

  • Hesabınız kalıcı olarak silinecektir. İzleme ve arama geçmişiniz, beğenileriniz, yorumlarınız ve sahip olduğunuz ücretli abonelikler iptal edilecektir.​​​​​​​

Tekrar hatırlatmakta fayda var, bu işlem kanalınızı kalıcı olarak silecektir. Kanalınızda bulunan videolar ve diğer etkileşimler silinir ve YouTube hesabınız ve size özel videolar öneren algoritma sıfırlanır.

YouTube önerilerinizi yönetmenin diğer yöntemleri nelerdir?

  • Geçmişte izlediğiniz ama ilginizi çekmeyen videoları arama geçmişinden kaldırırsanız, algoritma o videoya benzer içerikleri size önermez.
  • Arama geçmişinde bulunan belirli aramaları silerseniz o arama anahtar kelimesi için önerilen videolar artık size önerilmez.
  • Geçmişi temizlemek veya duraklatmakta önerilen videoları engelleyebilir.

YouTube algoritması tarafından size önerilen videoları durdurmanın en iyi yollu kanalınızı kalıcı olarak silmektir. Kalıcı olarak kanalınızı silerseniz, YouTube hesabınız kullanılmaya devam eder ve sanki ilk defa YouTube’a giriyormuşsunuz gibi açılır.