MacOS işletim sisteminde kullanıcı adı değiştirmek, yeni Mac kullanıcıları için biraz zor olabilir. MacOS işletim sistemine yeni geçen herkes bu tür zorluklar ile karşılaşmıştır. Ancak bu gün size hızlıca bu işlemin nasıl yapılacağını göstereceğiz. Hadi başlayalım.

Macbook kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır?

  • Mac bilgisayarınız açın.
  • Elma menüsüne tıklayın.
  • “Sistem tercihleri” seçeneğine tıklayın.

2022-08-14 16_58_14-Window

  • Açılan pencerede “Kullanıcılar ve gruplar” seçeneğine tıklayın.

2022-08-14 16_58_32-Window

TikTok kısıtlı mod nedir ve nasıl kullanılır? TikTok kısıtlı mod nedir ve nasıl kullanılır?
  • “Değişiklik yapmak için kilidi tıklayın” bölümüne tıklayın.
  • Şifrenizi girin ve “Kilidi aç” seçeneğine tıklayın.

2022-08-14 16_59_06-Window

  • Değiştirmek istediğiniz kullanıcıya sağ tıklayın ve “İleri düzey seçenekler”e tıklayın.

​​​​​​​2022-08-14 16_59_32-Window

  • “Tam adı” değiştirin ve “Tamam” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​2022-08-14 16_59_46-Window

  • Kullanıcı adınız Mac’ınızı yeniden başlattıktan sonra değişecektir.

Macbook kullanıcı silme nasıl yapılır?

  • Elma menüsüne tıklayın.
  • “Sistem tercihleri” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede “Kullanıcılar ve gruplar” seçeneğine tıklayın.
  • “Değişiklik yapmak için kilidi tıklayın” bölümüne tıklayın.
  • Şifrenizi girin ve “Kilidi aç” seçeneğine tıklayın.
  • Silmek istediğiniz kullanıcıyı seçin ve listenin altında bulunan eksi simgesine tıklayın.
  • Silme seçiminizi yapın ve “Kullanıcıyı sil” seçeneğine tıklayın.
  • Kullanıcı silinecektir.

Ana klasörü disk görüntüsüne kaydet” seçeneğini işaretlerseniz; kullanıcıya ait tüm bilgi ve belgeler arşivlenir. Arşivlenen bilgiler daha sonra kullanıcı tarafından tekrar geri yüklenebilir. Bilgiler, /Kullanıcılar/Silinmiş Kullanıcılar/ klasörüne arşivlenir.

Ana klasörü değiştirme” seçeneğini işaretlerseniz; kullanıcının tüm bilgi ve belgeleri olduğu gibi kalır. Gerektiğinde bu bilgiler kullanıcı tarafından geri yüklenebilir. Bilgiler, kullanıcılar klasöründe yer alır.

Ana klasörü sil” seçeneğini işaretlerseniz; kullanıcıya ait bütün bilgiler silinir ve saklama alanı boşaltılır.