Uzaylılarla iletişime geçme arayışlarımız yıllardır sürüyor. (Her ne kadar izimizi bulduklarında bizi korkunç bir şekilde öldürme ihtimalleri olsa da) Umarız ki uzaydan gelen ilk ziyaretçilerimiz dost canlısı olur. 

Bilim insanları, Japonya'dan Yeni Zelanda'ya kadar uzanan bir tektonik yırtık keşfetti! Bilim insanları, Japonya'dan Yeni Zelanda'ya kadar uzanan bir tektonik yırtık keşfetti!

NASA yaptığı bir açıklamada, gelip bizi ziyaret edecek kadar gelişmiş herhangi bir uzaylı uygarlığının muhtemelen bunu yapmadığına, çünkü bunu yapabilen herhangi bir türün şimdiye kadar muhtemelen kendini yok etmiş olabileceğine dikkat çekmişti. Tüm bunlar bir kenara geçtiğimiz günlerde çok uzaklardan gelen bir radyo sinyali büyük heyecan yaratmıştı.

9 milyar ışık yılı uzaktan gelen radyo sinyalinin kaynağı belli oldu

Dokuz milyar ışık yılı uzaklıktan bu radyo sinyallerini aldığımızda, her ne kadar korkutucu gibi gözükse de uzayda bir şeylerin bizi izlediğine dair sağlam bir kanıt olabileceğine dair umutlar yeşermişti. Ancak ne yazık ki sonuç beklediğimi gibi olmadı. Bilim insanları bu sinyallerin gerçekte ne olduğu doğruladı. Ve bunlar uzaylılardan gelmiyor…

Kanada'nın Montreal kentindeki Hindistan Bilim Enstitüsü ve McGill Üniversitesi'nden uzmanlar, sinyallerin 8,8 milyar yıl öncesinden geldiğini ve yıldız oluşturan bir galaksiden kaynaklandığ ını açıkladı.

p-90838348-9-billion-years-radio-signal

Radyo sinyalleri bu diğer galaksiden ilk yola çıktığında, kendi gezegenimiz Dünya bile yoktu ve birkaç milyar yıl daha var olmayacaktı. Bilim adamları, sinyallerin çok çok çok uzaklardaki bir galaksiye kadar izlenebileceğini ve çıkış noktalarını gazlı hidrojen olarak saptadıklarını söylediler.

McGill Üniversitesi'nden Dr Arnab Chakraborty, sinyallerin onlara "8,8 milyar yıllık bir geçmişe bakış" verdiğini ve evreni daha iyi anlamamıza yardımcı olabileceğini söyledi.

Bunun gibi keşifler yapabilir ve milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki diğer galaksilerin nelerden oluştuğunu başarılı bir şekilde çözebilirsek, bu bize içinde yaşadığımız evren hakkında daha fazla bilgi elde edebiliriz.

Editör: Burak Karahan