Pentagon tarafından yayınlanan 2022 UFO raporuna göre, 30 Ağustos 2022 itibarıyla ABD'de 500'den fazla tanımlanamayan uçan cisim (UFO) görüldüğü rapor edildi. ABD topraklarında bu kadar fazla görülen UFO'lar akıllara uzaylılar gerçekten var mı sorusunu beraberinde getirdi. Neden kaynaklandığı açıklanmasa da 2021 yılında ABD istihbaratı, UFO'ların ulusal güvenliğini tehdit edebileceğini belirten bir rapor yayınlamıştı.

ff

Kum dağlarının oluşumlarında büyük bir rol oynuyor! O keşif büyük yankı uyandırdı... Kum dağlarının oluşumlarında büyük bir rol oynuyor! O keşif büyük yankı uyandırdı...

Ayrıca 2021 yılında ABD istihbaratı tarafından yayınlanan belgede, düzgün bir şekilde açıklanamayan 144 şüpheli UFO gözlemi vakası kaydedilmişti.

2022 UFO raporunda 510 raporun 366'sının AARO (Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi) kurulduktan sonra yayınlandığına dikkat çekiliyor. Bunlardan 26'sı insansız hava sistemi ya da insansız hava aracı; 163'ü balon ya da benzeri bir şey; 6'sı ise kuş sürüleri ya da havada süzülen plastik torbalar gibi hava kümeleri olarak tanımlanmış. Karakterize edilmiş 366 vakadan geriye kalan 171'i ise "tanımlanmamış ve ilişkilendirilmemiş" olaylardan oluşuyor.

Eski Donanma F/A-18 pilotu ve Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nün Tanımlanamayan Havacılık Olayları başkanı Ryan Graves, "Bilimsel araştırmaları UAP'ye ayırarak havacılık güvenliğini iyileştirmeye yönelik acil ve kritik bir ihtiyaç olduğu açık" dedi. Entegrasyon ve Sosyal Yardım Komitesi (UAPIOC), ODNI raporunun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada bulunan Graves, "Bu ulusal güvenlik tehdidini ele almak için bilime yatırım yapmalıyız" diye ekledi.

Uzmanlar, görülen bu durum hakkında kesin sonuçlar olmadığını vebunların incelenmesinin de çok zaman alacağını belirtiyor.