91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda dolu tribünlerin önünde gerçekleştirilen League of Legends 2022 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi Finalleri son buldu. 2022 Türkiye Büyük Finali'ni DenizBank İstanbul Wildcats kazandı ve finallerin 10. yılında şampiyonluğa ulaştı.

Son iki yıldır pandeminin etkisiyle seyircisiz olarak gerçekleştirilen League of Legends Şampiyonluk Ligi finalleri, bu yıl yeniden seyirciyle buluştu. 5 saat süren ve Denizbank İstanbul Wildcats'in Fenerbahçe Espor ile karşı karşıya geldiği final nefes kesti. 3-2 seriyi kazanan İstanbul Wildcats şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

FcVAKWOX0AABXow

2022 Türkiye Büyük Finali'nde 1-0 öne geçen taraf Fenerbahçe Espor oldu ancak ardından DenizBank İstanbul Wildcats skoru 1-1'e getirdi. Ardından çok çekişmeli geçen üçüncü oyunu  DenizBank İstanbul Wildcats kazandı ve skoru 2-1'e getirdi.

MultiVersus geri dönüyor! Çıkış tarihi belli oldu... MultiVersus geri dönüyor! Çıkış tarihi belli oldu...

Fenerbahçe Espor, 4. oyunu kazanarak skoru 2-2'ye getirdi ve final heyecanı son maça uzadı. Son maçta gülen taraf DenizBank İstanbul Wildcats oldu ve 2022 Türkiye League of Legends Şampiyonu oldu.

Editör: Burak Karahan