Sosyal medyalarda içerik üreticisi olmak çoğu insanın mesleği veya hobisi oldu. İçerik üreticiler için en kolay ve maddi açıdan en verimli sosyal medyaların başında YouTube geliyor. YouTube’da açılan kanallar sayesinde içerik üreticileri hazırladıkları videoları takipçileri ile paylaşabilir. Siz de bir içerik üreticisi ve YouTube kanalı sahibiyseniz ve işler beklediğiniz gibi gitmiyor ise kanalı kapatmayı düşünmüşsünüzdür.

YouTube kanalını silme veya gizleme işlemini yapmak oldukça kolaydır. Kanalınızı kalıcı olarak silmek veya gizlemek istiyorsanız, haberimizin detaylarında sizler için anlattığımız adımları uygulayabilirsiniz.

YouTube kanal silme kalıcı olarak nasıl yapılır?

YouTube kanalınızı kalıcı olarak silmek için YouTube Studio sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Dilerseniz bu link ile direkt olarak YouTube Studio sayfasına ulaşabilirsiniz.

  • YouTube Studio ana sayfasına gelin.
  • Sol köşede bulunan “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

silme (1)-1

  • Açılan pencerede “Kanal” seçeneğine tıklayın.

silme (2)-1

  • “Gelişmiş ayarlar” bölümüne tıklayın.

silme (3)

  • Açılan sayfanın en sonunda bulunan “YouTube içeriğini kaldır” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​silme (4)

  • Google hesabınızın şifresini girin ve “İleri” seçeneğine tıklayın. (Bu bölüm bazen istenmeyebilir.)

​​​​​​​silme (5)

  • “İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​silme (6)

  • Açılan bölümde bulunan kutuları işaretleyin ve “İçeriğimi sil”e tıklayın.

​​​​​​​silme (7)

  • Açılan pencereye e-posta adresinizi yazarak onaylayın ve “İçeriğimi sil” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​silme (8)

  • Kanalınız silinecektir.

​​​​​​​silme (9)

YouTube kanalımı kalıcı olarak silersem ne olur?

YouTube kanalınızı kalıcı olarak silerseniz, kanalda yüklü olan bütün videolar, oynatma listeleriniz, beğenileriniz, abonelikleriniz, yorumlarınız, mesajlarınız, arama geçmişiniz ve izleme geçmişiniz kalıcı olarak silinir. Bu veriler daha sonra tekrar geri yüklenemez. Kanalınızı kalıcı olarak sildiğiniz zaman Google hesabınızla YouTube kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca kalıcı silme işleminden sonra YouTube önerilenleriniz ve ana sayfanız sıfırlanır.

Twitter kelimeleri ve etiketleri sessize alma nasıl yapılır? Twitter kelimeleri ve etiketleri sessize alma nasıl yapılır?

Telefonda YouTube kanalı nasıl kapatılır?

YouTube kanalınızı telefondan kapatamazsınız. Geçmişte kanal silme veya kapatma işlemi telefondan yapılabiliyordu ancak artık mümkün değil. Kanal silme işlemi için masaüstü web sayfasını kullanmanız gereklidir.

YouTube kanal gizleme nasıl yapılır? (Dondurma)

YouTube kanalını gizlemek için aynı silme işleminde olduğu gibi YouTube Studia’yı kullanıyoruz.

  • YouTube Studio ana sayfasına gelin.
  • Sol köşede bulunan “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede “Kanal” seçeneğine tıklayın.
  • “Gelişmiş ayarlar” bölümüne tıklayın.
  • Açılan sayfanın en sonunda bulunan “YouTube içeriğini kaldır” seçeneğine tıklayın.
  • Google hesabınızın şifresini girin ve “İleri” seçeneğine tıklayın. (Bu bölüm bazen istenmeyebilir.)
  • “Kanalımı gizlemek istiyorum” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​gizleme (1)

  • Açılan bölümde kutuları işaretleyin ve “Kanalımı gizle” seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​gizleme (2)

  • "İçeriğimi gizle" seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​gizleme (3)

YouTube kanalımı gizlersem ne olur?

YouTube kanalınızı gizlerseniz, kanal tekrar aktif hale getirilene kadar kanal adınız, beğenileriniz, başka kanallardaki abonelikler, kanlınızın aboneleri gizlenecektir. Ayrıca gizlenen kanal ile yaptığınız yorumlar ve yorumlara verdiğiniz cevaplar kalıcı olarak silinir.

Kanalınız ile tekrar video yüklemek, yorum atmak ve gizlenen bilgileri geri getirmek için kanalınızı yeniden etkinleştirmelisiniz.

YouTube gizlenen kanal yeniden nasıl etkinleştirilir?

  • YouTube’da kanalın olduğu Google oturumunu açın.
  • Ana sayfada profil resminize tıklayın.

​​​​​​​etkinleştirme (1)

  • Açılan pencerede kanal oluştur seçeneğine tıklayın.

​​​​​​​etkinleştirme (2)

  • Kanal adınızı girin ve “Kanal oluştur” seçeneğine tıklayın. Gizli kanalınız tekrar etkinleştirilecektir.

​​​​​​​etkinleştirme (3)

  • Formu doldururken "Bir işletme adını veya başka bir adı kullanmak için burayı tıklayın" seçeneğini tıklamayın. Bu seçeneği tıklarsanız gizli kanalınızı geri yüklemek yerine yeni bir kanal oluşturursunuz.

​​​​​​​