Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, bu kadar çok kullanılmasının yanında güvenlik açısından da çokça eleştiri alan bir uygulama. WhatsApp’ın çok tepki çeken uçtan uca şifreleme özelliğinde sonunda değişiklik geliyor.

Yarın yayınlanacak yeni güncelleme ile artık WhatApp dahil (Yani sahibi olan Facebook) kimse uygulamadaki mesajları okuyamayacak. Peki güncellemenin ardından yapmanız gerekenler neler? İşte detaylar.

WhatsApp’ın en çok tepki çeken özelliklerinden biri sonunda değişiyor. Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, 1,6 milyar kullanıcısı için yeni özelliği devre sokuyor.

Güvenlik artıyor, yedekleme sistemi değişiyor

Uçtan uca şifreleme sistemine sahip olan WhatsApp’ta yedeklediğiniz mesajlar için bu geçerli değildi. Şirket birçok kullanıcı tarafından önemli bir güvenlik açığı olarak gösterile bu durumu değiştiriyor. WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’un yaptığı açıklamaya göre, perşembe gününden itibaren bazı kullanıcılar yeni yedekleme özelliğine erişebilecek. Özellik kademeli olarak tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.

64 haneli şifre belirleyeceksiniz

Kullanıcılar yeni özelliği aktif hale getirebilmeleri için, sohbetlerini şifreleme seçeneğine gitmeleri ve 64 haneli bir şifre belirlemeleri gerekiyor.

Güncellemeyi ertelemeyin!

Yani Google Drive’a ya da Apple iCloud’a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncelleme zaman içerinde tüm kullanıcılar açılacak. Bu güncellemeyi kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Gizlilik ayarlarında da yenilik!

WABetaInfo’nun paylaştığı habere göre, WhatsApp gizlilik ayarlarında da bir değişiklik geliyor. Android ve iOS’te bu özellik beta kullanıcılarına sunuldu.

4 Farklı yeni son görülme özelliği

Yeni güncelleme ile WhatsApp kullanıcıları, “son görülme” özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek. Bunlar; ‘Herkes’, ‘Kişilerim’ ve ‘Kimse’ dışında ‘Kişilerim hariç’ olacak

Kara liste özelliği

Artık WhatsApp’ta ‘Kara Liste’ye eklediğiniz kişiler son görülme saat ve tarihinizi göremeyecek. Bu Kara liste ve 4 farklı son görülme özelliğinin kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı henüz bilinmiyor.

OKUYUN  Varlığını unuttuğunuz online hesaplara dikkat!

Yeni bir cihaza sohbetlerinizi aktarma

Yeni bir cihazın kurulumunu yaptığınızda, sohbetlerinizi eski cihazınızdan yeni cihazınıza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine sahip olacaksınız.

Instagram adeta kafamıza yenilik yağdırdı! İşte eklenen yeni özellikler