Gündelik hayatınızda mesajlaşma, arama ve haberleşme işlerinizi WhatsApp’tan yapıyorsanız, kesinlikle bir WhatsApp grubuna dahil olmuşsunuzdur. WhatsApp grupları, birden çok kişinin bulunduğu ve yazılan mesajların ve gönderilen medyaların grup içerisinde herkes tarafından görüntülenebildiği bir grup sohbetidir. Grup sohbetleri çoğunlukla arkadaş, aile veya için kurulur ve yönetilir. Ancak, bazı durumlarda bir grup sohbetine dahil olmak istemeyebilirsiniz veya grup sohbetine davet eden kişileri sınırlayarak sizin ile alakası olamayan gruplara dahil olmak istemeyebilirsiniz. Bu tür bir durumu çözmek için WhatsApp grup gizlilik ayarlarını düzenlemeniz gerekir.

WhatsApp uygulamasında grup gizlilik ayarları varsayılan olarak herkes şeklinde belirlenmiştir. Varsayılan ayarlarda sizi herkes bir WhatsApp grubuna ekleyebilir. Gruba ekleyen kişinin sizin rehberinizde bulunmasına veya gruba ekleyen kişinin rehberinizde numaranız olmasına gerek yoktur, telefon numaranızı bildiği sürece size herhangi bir gruba ekleyebilir.  Herkes tarafından grup sohbetine eklenmek istemiyorsanız, grup gizlilik ayarlarınızı düzenlemelisiniz. Bu işlem için haberimizin detaylarında bulunan adımları uygulayabilirsiniz.

WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma

Grup gizlilik ayarlarını yaparak sizi bir gruba kimlerin ekleyebileceğini seçebilirsiniz. Bu işlem sadece mobil uygulamada yapılmaktadır, WhatsApp Web ve masaüstü uygulama, mobil uygulama ile senkronize edilmiştir. Grup gizlilik ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • WhatsApp uygulamanızı çalıştırın.
  • Sağ üst tarafta bulunan üç noktaya (diğer seçenekler) dokunun.

gruplara-eklenme-kapatma (1)

  • Açılan pencerede “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

gruplara-eklenme-kapatma (2)

  • “Hesap” seçeneğine gidin.

gruplara-eklenme-kapatma (3)

  • Karşınıza gelen ekranda “Gizlilik” seçeneğine dokunun.

gruplara-eklenme-kapatma (4)

YouTube Premium iptal etme nasıl yapılır? Ücretsiz denemeniz bitmeden hemen iptal edin! YouTube Premium iptal etme nasıl yapılır? Ücretsiz denemeniz bitmeden hemen iptal edin!
  • Ekranı aşağı kaydırın ve “Gruplar” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​gruplara-eklenme-kapatma (5)

  • Beni kimler gruplara ekleyebilir seçeneklerinden birisini işaretleyin.

​​​​​​​gruplara-eklenme-kapatma (6)

Herkes: Grup gizlilik ayarlarınızı herkes seçerseniz, telefon rehberinizde kayıtlı olmayan herkes sizi bir gruba ekleyebilir. Sizi gruba eklemek isteyen kişiler sadece telefon numaranızı bilmesi yeterli olacaktır.

Kişilerim: Telefon rehberinizde kayıtlı olan kişiler sizi gruplara ekleyebilir, telefon rehberinizde bulunmayan kişiler ise sizi gruba ekleyemez. Telefon rehberinizde bulunmayan bir kişi tarafından bir gruba eklenmeye çalışılırsanız, gruba eklemeye çalışan kişi bu işlemin yapılamayacağı ile ilgili bir bildiri alır. Sizi gruba eklemeye çalışan yönetici dilerse bu bildirim sonrası sizi gruba özel mesaj ile davet edebilir. Bir özel davetin süresi 3 gündür, süre zarfı sonra erdikten sonra özel davet kullanılamaz.

Şunlar hariç kişilerim…: Bu seçeneği seçerseniz, belirlediğiniz kişiler sizi bir gruba ekleyemez. Seçilen kişiler dışında diğer kişiler ise sizi gruplara eklemeye devam edebilecektir. Eğer seçtiğiniz kişiler sizi bir gruba eklemek isterse, gruba eklemek isteyen kişi bu işlemi yapılamayacağı ile ilgili bir bildiri alır. Sizi gruba eklemeye çalışan yönetici dilerse bu bildirim sonrası sizi gruba özel mesaj ile davet edebilir. Bir özel davetin süresi 3 gündür, süre zarfı sonra erdikten sonra özel davet kullanılamaz.