TikTok’da bir kişinin profil sayfasına baktığınız zaman uygulama bu eylemi kayıt eder ve profil sahibine gösterir. Ancak bu bilgiyi öğrenmek için öncelikle TikTok profil görüntüleme ayarlarını düzenlemeniz gerekir. Profil görüntüleme ayarlarınızı açarsanız, profil sayfanıza bakan hesapları görebilirsiniz. Ancak profilinizi görüntüleyen hesapların da bu özelliği aktif etmesi gereklidir. Her iki hesap da profil görüntüleme geçmişini açmış ise görüntüleme geçmişinde görünürler.

TikTok profil görüntüleme bölümüne son 30 gün içinde profilinize giren kullanıcılar kayıt edilir. 30 günü aşmış görüntülemeler bu bölümde gözükmez.  Profil görüntüleme geçmişini açmayan kullanıcıların profil ziyaretleri görüntülenemez. Profil görüntüleme özelliğini aktif etmek için haberimizin detaylarında bulunan adımları takip edebilirsiniz.

TikTok profil görüntüleme geçmişi nasıl açılır?

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Sağ alt köşede bulunan profil simgesine dokunun.

gecmis- acma (1)

Snapchat iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kullanılır? Hesabınıza izinsiz girişleri hemen engelleyin! Snapchat iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kullanılır? Hesabınıza izinsiz girişleri hemen engelleyin!
  • Profil sayfasının sağ üst köşesinde bulunan üç çizgiye (hamburger menü) dokunun.

gecmis- acma (2)

  • Açılan pencerede “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine dokunun.
  • “Gizlilik” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​gecmis- acma (3)

  • Güvenlik kısmında bulunan “Profil görüntülemeleri” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​gecmis- acma (4)

  • “Profil görüntüleme geçmişi” anahtarını açık konuma getirin.

​​​​​​​gecmis- acma (5)

  • Görüntüleme geçmişiniz açılacaktır.

TikTok profilimi görüntüleyenlere nasıl bakarım?

TikTok’da profilinizi görüntüleyenleri görmek için öncelikle “Profil görüntüleme geçmişi” ayarlarınızı açmış olmanız gerekir. Bu ayarı aktif ettikten sonra, son 30 gün içinde profilinize bakan hesapları görebilirsiniz. (Profilinize bakan kişinin de bu özelliği açması gerekir, aksi taktirde görüntüleme geçmişinde gözükmez.) Profilinizi görüntüleyenleri görmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • TikTok uygulamanızı çalıştırın.
  • Sağ alt tarafta bulunan profil simgesine dokunun.
  • Profil sayfanızın sağ üst bölümünde bulunan göz simgesine dokunun.

​​​​​​​gecmis-gorme (1)

  • Profilinizi son 30 günde görüntüleyen hesaplar bu alanda gözükecektir.

​​​​​​​gecmis-gorme (2)

Profilinizi ziyaret eden yeni hesaplar var ise göz simgesi değişir ve son ziyaret eden kişinin profil resmi ve kaç kişinin ziyaret ettiğini belli eden bir sayı ile değişir. Bu sayede son ziyaretçileriniz sayısını anlayabilirsiniz.

gecmis-simgesi

Son 30 günde kimse profilinize bakmadıysa eğer bu alan boş görünecektir.

Profil görüntüleme geçmişinde gözüken hesapların sırası ile ilgili resmi bir bilgi yoktur ama tahminen en üst bölümde bulunan hesap, profilinizi en son ziyaret eden hesaptır.

TikTok profil görüntüleme geçmişi nasıl kapatılır?

TıkTok profil geçmişinizi kapatırsanız, profilinizi ziyaret eden kişileri görmezsiniz. Ayrıca bir kişinin profilini ziyaret ettiyseniz, o hesap da sizin ziyaretinizi profil görüntüleme geçmişinde göremez. Kapatma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Sağ alt köşede bulunan profil simgenize dokunun.​​​​​​​
  • Profil sayfanızda göz simgesine dokunun.​​​​​​​
  • Profil görüntülemeleri bölümünün sağ üst köşesinde yer alan ayarlar simgesine dokunun.

​​​​​​​gecmis-kapatma (2)

  • Açılan pencerede “Profil görüntüleme geçmişi” anahtarını kapalı konuma getirin.

​​​​​​​gecmis-kapatma (1)

  • Görüntüleme geçmişi kapanacaktır. Dilediğiniz zaman yukarıda bulunan “TikTok profil görüntüleme geçmişi nasıl açılır?” başlığındaki adımları takip ederek TikTok görüntüleme geçmişini açabilirsiniz.