Snapchat iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kullanılır? Hesabınıza izinsiz girişleri hemen engelleyin! Snapchat iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kullanılır? Hesabınıza izinsiz girişleri hemen engelleyin!

TikTok, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra kullanıcılarına canlı yapma imkanı sağlayan bir sosyal medyadır. Bu özelliklerin yanı sıra TikTok’ta mesajlaşma özelliği de bulunur. Uyguma içinde takip etiğiniz arkadaşlarınıza mesaj atabilirsiniz. Dilerseniz bu mesajlaşmaları kapatabilir ve size kimsenin mesaj atamamasını sağlayabilirsiniz.

Uygulama içinde yapacağınız birkaç adım ile arkadaşlarınıza mesaj gönderebilir, mesaj sohbetlerini silebilir ve gizlilik ayarlarından TikTok mesajları kapatılabilir. Siz de sıralanan bu özellikleri kullanmak istiyorsanız, haberimizin detaylarında bulunan adımları takip edebilirsiniz.

TikTok’ta mesaj nasıl gönderilir?

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Mesaj göndermek istediğiniz hesabın profiline gelin.
  • Sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun.

mesaj-gonderme (1)

  • Açılan pencerede “Mesaj gönder” seçeneğine dokunun.

mesaj-gonderme (2)

  • “Mesaj gönder…” bölümüne iletmek istediğiniz mesajı yazın ve sağ tarafta bulunan ok işaretine dokunun.

​​​​​​​mesaj-gonderme (3)

  • Mesajınız gönderilecektir.

TikTok’ta neden mesaj atamıyorum?

Mesaj gönderirken bir sorun ile karşılaşıyor ve gönderemiyorsanız, birkaç kuralı ihlal etmiş veya bazı kriterleri yerine getirmiyor olabilirsiniz.

  • Bir kullanıcıya mesaj gönderebilmek için o kişiyi takip ediyor ve o hesabın da sizi takip ediyor olması lazım, aksi taktirde mesaj gönderemezsiniz.
  • Hesabınızın içerikleri veya mesajları nedeni ile raporlanmış ve hesabınız askıya alınmış olabilir. (Askıya alınmış hesaplar, ihlal ciddiyetine ve tekrarına göre genellikle 24 ile 48 saat arası mesajlaşmaya kapatılır.)

TikTok mesajları nasıl silinir?

TikTok’ta bir mesajı veya mesaj sohbetini silebilirsiniz, ancak silinen mesajlar sadece sizin sohbetinizden silinir. Mesaj silme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayın.

Tek bir TikTok mesajını silmek:

Mesaj sohbetinde sadece bir mesajı silmek için;

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Gelen kutunuza gelin ve silmek istediğiniz mesaj sohbetine girin.
  • Silmek istediğiniz mesaja basılı tutun. (iOS cihaz kullanıyorsanız, mesajı sola kaydırın.)
  • “Sil” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​tek-mesaj-silme

  • Mesaj silinecektir.

Mesaj sohbetini silmek:

  • TikTok uygulamanızı çalıştırın.
  • Gelen kutusuna gelin.
  • Silmek istediğiniz mesaj sohbetine basılı tutun.
  • Açılan pencerede “Sil” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​sohbet-silme

  • Silme işlemini onaylayın. Mesajınız sohbetiniz silinecektir.

TikTok mesajları nasıl kapatılır?

Uygulama içinde size kimse mesaj atmamasını istiyorsanız, gizlilik ayarlarından “Doğrudan mesaj” ayarlarını düzenlemeniz gereklidir. Bu sayede size doğrudan mesaj gönderebilecek kişileri seçebilirsiniz. Gizlilik ayarlarını düzenlemek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Sağ alt köşede bulunan profil simgesine dokunun.

​​​​​​​mesaj-kapatma (1)

  • Profil sayfasının sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye (hamburger menüsü) dokunun.

​​​​​​​mesaj-kapatma (2)

  • “Ayarlar ve gizlilik” seçeneklerine dokunun.
  • “Gizlilik” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​mesaj-kapatma (3)

  • Güvenlik bölümünde bulunan “Doğrudan mesaj”a dokunun.

​​​​​​​mesaj-kapatma (4)

  • Kimler size doğrudan mesaj gönderebilir seçenekleri arasından “Hiç kimse” seçeneğine dokunun.

​​​​​​​mesaj-kapatma (5)

  • Artık size TikTok’ta hiç kimse mesaj gönderemeyecektir. TikTok mesajlarını tekrar açmak isterseniz, adımları tekrarlayın ve “Arkadaşlar” seçeneğine dokunun.

TikTok okundu bilgisi nasıl kapatılır?

TikTok’ta bir hesabın gönderdiği mesajı okuduğunuzda mesajı gönderen karşı tarafa okundu bilgisi gider. Bu sayede mesajı gönderen kişi mesajın okunduğunu anlayabilir. Bu özelliği çoğu kullanıcı gizlilik nedenlerinden ötürü kapatmak isteyebilir. Okundu bilgisi kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • TikTok uygulamanızı başlatın.
  • Sağ alt köşede bulunan profil simgesine dokunun.
  • Profil sayfasının sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye (hamburger menüsü) dokunun.
  • “Ayarlar ve gizlilik” seçeneklerine dokunun.
  • “Gizlilik” seçeneğine dokunun.
  • Güvenlik bölümünde bulunan “Doğrudan mesaj”a dokunun.
  • Mesaj tercihlerinde bulunan “Okundu bilgisi” seçeneğinin sağ tarafında bulunan anahtarı kapalı konuma getirin.

​​​​​​​okundu-bilgisi

Artık bir kişinin gönderdiği mesajları okusanız bile karşı tarafa okundu bilgisi gönderilmeyecektir. Ancak bu özelliği kapattığınız için siz de okundu bilgisi alamazsınız. Okundu bilgisini tekrar alabilmek için adımları tekrarlayın ve kapalı konumda bulunan anahtarı açık konuma getirin.