Dünyanın ilk kablosuz televizyonu: Tek şarjda 1 ay kullanım Dünyanın ilk kablosuz televizyonu: Tek şarjda 1 ay kullanım

LG, CES 2021 kapsamında duyuracağı, Eyesafe sertifikalı televizyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. LG’nin eyesafe sertifikalı televizyonu, teknoloji meraklılarını bir hayli heyecanlandırdı. LG’nin dünyanın ilk Eyesafe sertifikalı televizyonu ne içerecek? Bizleri nasıl bir televizyon bekliyor? Detaylar haberimizde…

Eyesafe sertifikası nedir?

Eyesafe sertifikası sayesinde, göz sağlığı açısından zararlı mavi ışın salınımı olabilecek en az seviyede oluyor. Bu sertifikanın olduğu ekranda renk optimizasyonu yeterli düzeyde oluyor. Bu da tüketicilerin Eyesafe sertifikası olan ürünleri daha çok tercih etmesine sebep oluyor. LG markasının geliştirdiği bu ekran paneliyle ilk kez bir televizyon Eyesafe sertifikalı olacak. LG, düşük mavi ışık emisyonuna uygun olarak tasarladığı ekranı, en bilindik sertifika kuruluşlarından biri olan TUV Rheinland’a onaylattı. Aslında bu da televizyonun birçok testi başarıyla geçtiği anlamına geliyor. Yani tüketiciler, göz için en zararsız televizyonu gönül rahatlığıyla satın alıp kullanabilecekler. CES 2021 etkinliklerinin başlamasıyla, televizyon hakkında daha fazla detaya ulaşacağız.

CES nedir?

Açılımı, Consumer Electronics Show olan CES, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarıdır.  Her sene düzenlenen fuar, 1967 senesinde açılmıştır. Her yılın ocak ayında, Las Vegas’ta düzenlenir. Farklı teknoloji şirketleri, markalarını duyurmak için yeni ürünler geliştirip fuara katılırlar. Bu yıl 11 Ocak tarihinde başlayacak. Fakat pandemi dolayısıyla dijital olarak yayımlanacak. Birçok teknoloji firması, kendi tanıtım videolarını ve yeni ürünlerini dijital ortamda sunacaklar. 

LG nedir?

LG, Güney Kore’nin dünya pazarına sunduğu en önemli teknoloji markalarından biridir. 5 Ocak 1947’de Busan, Güney Kore’de In Hwoi Koo tarafından kuruldu. LG markasının açılımı şu an ’’Life’s Good’’ yani Türkçe anlamıyla ‘’Hayat Güzeldir’’. Fakat şirket, 1995 yılına kadar LG’nin açılımını ’’Lucky Goldstar’’ olarak kullanmıştır. LG Electronics, dünyanın dört bir yanında yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlamakta.   Sektörün en iddialı ekran üreticilerinden olan LG Display, 11 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan CES 2021 ile ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, CES 2021 etkinliği kapsamında duyuracakları yeni bir ürün olan, dünyanın ilk Eyesafe sertifikalı televizyonundan bahsetti. Bu televizyon LG’ye göre 65 inç büyüklüğünde OLED olacak. Eyesafe sertifikası, göz sağlığı için faydalı olacağından tüketiciler için oldukça önemli. 

LG ve OLED

‘OLED’ Türkçe açılımı organik ışık yayan diyot içeren televizyonlar ilk bakışta LED televizyonlara benziyor. Kısaltmaları da aynı olduğu için insanların kafasında benzer olduğu izlenimi uyanıyor. Mantık olarak bakıldığında, başına aldığı ‘organik’ ekiyle aslında OLED televizyonlar da bir tür LED televizyon gibi. Ancak OLED ekranlar, LED arka aydınlatmalı LCD televizyonlardan tamamen farklı bir teknolojiyle piyasada yer alıyor. OLED televizyonlarda yer alan OLED paneller hem aydınlatmayı hem de görüntüyü üretiyor. OLED panel üzerindeki her bir piksel organik diyotlar tarafından üretiliyor. Bu diyotlar, pikselin rengini belirliyor ve bu pikselin ışık üretmesini sağlıyor.

OLED TV'lerin çalışma sistemi nasıl?

OLED paneller, ekran teknolojileri içinde olabilecek en iyi karşıtlık değerlerini üretiyor. Görüntünün bir kısmı siyah ise, ekran hiç bir ışık vermeden kendini kapatıyor. OLED panellerin bu özelliği, LED aydınlatmalarla arasında olan en büyük fark. Işığın olmaması gereken ekran bölgelerinde monitörden ışık sızması LED panellerin en büyük hatasıydı. En üst seviye LED televizyonlarda ekranın siyah bölümlerinde metrekarede 0.01 kandeladan daha az ışık üretiliyor. OLED televizyonlar ise ekranın siyah bölgelerinde hiç ışık üretmiyor. OLED televizyonlarda, ekran ne kadar parlak olursa olsun siyah değeri her zaman sıfırdır. Bu duruma “sonsuz” karşıtlık adı veriliyor.
Editör: Megabayt Haber