Google'dan yeni çeviri özelliği! Başka uygulamaya geçiş yapmak zorunda kalmayacaksınız... Google'dan yeni çeviri özelliği! Başka uygulamaya geçiş yapmak zorunda kalmayacaksınız...

Telefonumuzu şarj ederken en sık yaptığımız hatalar nelerdir? Pil ömrünü nasıl uzatabiliriz? Telefonun sıcaklığı ortalama ne kadar olmalı? 

Günümüzde bir insanın ihtiyacını karşılayabilecek çoğu şey mobil cihazlarımızda mevcut. Elimizde bu kadar çok  kullanabildiğimiz özellik varken ve telefonlarımızı elimizden düşürmüyorken bataryalardan  uzun ömürlü olmalarını bekleyebilir miyiz? Genelde insanlar mobil cihazlarının şarjı çabuk bitmeye başladığında çözümü telefon değiştirmekte bulurlar ve bu hatanın tamamen cihazlarından kaynaklı olduğunu düşünürler. Fakat çoğu zaman suç sadece cihazda olmayabiliyor.  Bu yazımızda sizlere telefonları şarj ederken yaptığımız hatalardan ve bataryamızın uzun ömürlü olması için yapmamız gerekenlerden bahsedeceğiz. 

1- Yeni Alanın Telefonu Dolana Kadar Şarjda Bırakmak

Birçoğumuzun özellikle yaptığı bir hata. Genelde doğru olarak geçen bu bilgi, aslında tamamen yanlış. İlk aldığımız telefonun bataryası %40 ve %80 arasında olmalıdır. Hatta %40’ın altındaysa iade etmemiz en sağlıklısı olacaktır çünkü bu bataryanın eski olduğunun göstergesidir. 

2- Telefonu şarj etmek için bataryanın tamamen bitmesini beklemek

 Bazı insanlar telefonlarını şarj etmek için bataryanın tamamen bitmesini beklerler ama aslında telefonumuzun şarjı %90’ken bile cihazımızı şarj etmenin bataryaya kötü bir etkisi yoktur. 

 3-  Telefonu Şarj Ederken Kullanmamamız gerektiğine inanmak

Aslında birçoğumuzun düşündüğü şey, telefonumuz şarjdayken onu kullanınca şarjımızın daha yavaş dolacağı. Mobil cihazınız zaten her zaman aktif olduğu için telefonu şarjda kullanmanın bataryaya bir etkisi yok.

4-Bataryaya zarar veririm korkusuyla uzun süreler, gece boyu vs. şarj etmemek

Bazı insanlar telefonunu tüm gece şarjda bırakmanın bataryalarına zarar vereceğini düşünürler. Fakat akıllı telefonlarda bu tip kuşkular yersiz. Telefonların isimleri gibi akıllı olduklarını gözardı etmemeliyiz. 

5- Sıcak bataryalar soğusun, daha uzun ömürlü olsun diye kısa süreliğine buzdolabına koymak

Bu işlemin telefonunuza zarar vermekten başka bir işe yaramadığını söylemekte fayda var. Bataryalar için ideal sıcaklık oda sıcaklığıdır. 

6- Şarj aletini prizde bırakmamak

Şarjınızı doldurduktan sonra prizdeki şarj aletini çıkarmanıza gerek yoktur. Fakat eğer evcil hayvanınız varsa, şarj aletiniz sızdırıyorsa veya garip sesler çıkarıyorsa, binanızın herhangi bir topraklama sistemi yoksa ve binada su sızıntısı varsa şarj aletinizi prizde bırakmamak en iyi olacaktır. 

7-  İnternetin bataryanızı çabuk bitireceğine inanmak

Çok yüksek grafik içeren oyunlar ve videolarda bataryanız elbette hızlı bitecektir. Bunun sebebi ise cihazınızın yüksek grafik içeren sayfaları görüntüleyebilmek için oldukça yüksek bir miktarda enerjiye ihtiyaç duymasıdır. Fakat bir haber okurken, fotoğraf çekerken veya internette dolanırken şarjınız olağandan daha fazla eksilmeyecektir.  Bu yazımızda ‘’Telefonumun soğuması için ne yapabilirim?’’, ‘’Telefonumun pil ömrünü nasıl uzatabilirim?’’, ‘’Şarjımın çabuk bitmesinin bataryayla ilgisi nedir?’’ ve ‘’Bir telefonun ömrü ortalama kaç yıldır?’’  gibi sorulara yanıt vermeye çalıştık. Size yine de aldığınız telefonun markasına, modeline, özelliklerine göre kullanma kılavuzundan bakmanızı tavsiye ederiz. 
Editör: Megabayt Haber