Ara
Teknoloji Haberleri - Megabayt Teknoloji Teknoloji dünyasında şoke eden görüntü: Robotlar kendi sonlarını hazırladı

Teknoloji dünyasında şoke eden görüntü: Robotlar kendi sonlarını hazırladı

BMW fabrikalarında görev yapan insansı robotlar, yeni nesil modellerin önünü açmak adına sıra dışı bir yöntemle imha edildi.

1 Dakika
Okunma Süresi

Teknoloji dünyası, Figure şirketinin geliştirdiği F.02 model insansı robotların son yolculuğuna dair gelen görüntülerle sarsıldı. BMW tesislerinde lojistik ve çeşitli ev işlerinde kullanılan bu gelişmiş makineler, kullanım ömürlerini tamamladıkları gerekçesiyle oldukça radikal bir yöntemle geri dönüşüme gönderildi.

Kendi sonlarına doğru yürüdüler

Şirket yönetimi, F.02 serisi robotların parçalanarak sökülmesinin teknik personel için çok uzun zaman alacağını ve bu durumun yeni nesil F.04 modelinin geliştirilme sürecini aksatacağını belirtti. Bu zaman kaybını önlemek isteyen mühendisler, robotları kendi kendilerini imha edecekleri bir sürece dahil etti. Finlandiya'nın Imatra kentinde bulunan bir dökümhaneye getirilen robotlar, yazılımlarına yüklenen özel komutlar sayesinde çelik kazanlara atlayarak eridi.

Yeni nesil için feda edildiler

Şirket yetkilileri, özel aktüatörler ve karmaşık fikri mülkiyetlerle donatılmış bu robot filosunu hizmet dışı bırakmanın standart yöntemlerle imkansız olduğunu vurguladı. F.04 modelinin piyasaya çıkış tarihini korumak adına bu sıra dışı çözüme başvurduklarını ifade eden yetkililer, robotların imha sürecinin tamamen verimlilik odaklı olduğunu savundu. Bu olay, yapay zeka ve robotik dünyasında etik tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *