Teknoloji dünyasının kalbinin attığı TEKNOFEST 2026, genç yeteneklerin inovatif projelerine sahne olmaya devam ediyor. Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda düzenlenen etkinlikte, Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi bünyesinde kurulan KFLROV takımı, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. Dokuz öğrenciden oluşan ekip, geliştirdikleri teknolojik araçla hem jürinin hem de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.
Süreçten şampiyonluğa uzanan yolculuk
Takımın danışman öğretmeni Hatice Çağlıkeçecigil, elde edilen başarının arkasında disiplinli bir öğrenme sürecinin yattığını vurguladı. Yarışmaya başlarken temel amaçlarının sadece teknik bilgi kazanmak olduğunu belirten Çağlıkeçecigil, öğrencilerin azmi sayesinde şampiyonluğa ulaştıklarını ifade etti. Bu deneyimin öğrenciler için bir dönüm noktası olduğunu belirten Çağlıkeçecigil, gençlerin gelecekte Türkiye'nin teknoloji vizyonuna önemli katkılar sunacağına inandığını dile getirdi.
İki aşamalı teknolojik tasarım
KFLROV takımı üyelerinden Tuna Çarpanalı, geliştirdikleri sistemin teknik detaylarına dair bilgiler paylaştı. Aracın Anarov ve Minirov olmak üzere iki ana parçadan oluştuğunu belirten Çarpanalı, Anarov'un ana haberleşme birimi olarak görev yaptığını, Minirov'un ise su altındaki keşif görevlerini başarıyla yerine getirdiğini açıkladı.
Takım üyeleri, kazandıkları bu tecrübeyi okul bünyesindeki diğer öğrencilere aktararak bir başarı geleneği oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Mert Arslan ve Ayşe Reyhan Gengeç gibi takım üyeleri de TEKNOFEST atmosferinde bulunmanın ve bu gururu yaşamanın kendileri için unutulmaz bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.