Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Bilişim Akademisi aracılığıyla ücretsiz bilişim derslerini başlattı. Bu girişim, teknoloji alanında yetkin bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirildi. Akademide sunulan dersler, özellikle Erciyes Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak tasarlandı ve robotik kodlama, sensör teknolojileri ile Arduino uygulamalarını kapsıyor.
Ücretsiz Bilişim Eğitimi
Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre, Kayseri Bilişim Akademisi'nde sunulan eğitim programları, katılımcılara teknoloji dünyasında gerekli becerileri kazandırmayı hedefliyor. Aylık paketler halinde düzenlenen dersler, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Matematik bölümlerinde ikinci sınıf öğrencilerine yöneliktir. Bu bağlamda, ilk ders olarak robotik kodlama eğitimi verilmeye başlandı.
Ders Programı ve İçeriği
Katılımcılar, dersler boyunca haftada iki saat eğitim alma fırsatına sahip olacak. Ücretsiz olarak sunulan eğitimde, sensör teknolojileri, Arduino uygulamaları ve robotik sistemler gibi konular derinlemesine ele alınacak. Bu eğitim süreci, öğrencilerin pratik beceriler kazanmaları ve teorik bilgilerini uygulama fırsatı bulmaları açısından büyük önem taşımaktadır.
Kayseri Bilişim Akademisi'nin bu girişimi, yerel gençlerin teknoloji alanında kendilerini geliştirmeleri ve gelecekteki kariyerlerine katkı sağlamaları için önemli bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca, bu tür eğitimlerin yaygınlaşması, bölgedeki bilişim sektörü için nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunması bekleniyor.